Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğruyor

2014-12-25 08:26:00
Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğruyor
              Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 84.yıl dönümünde Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğruyor.          Edirne Belediye Başkanlığı Binası’nda bulunan Ulu Önder Atatürk’ün Edirne’ye geldiğinde kaldığı oda, aradan geçen 84 yıla rağmen hala ilk günkü sıcaklığını koruyor. Geçmiş dönemlerde ‘Atatürk Odası’ olarak müze haline getirilen odada, Atatürk’ün ziyaretinde kullandığı battaniyesinden, yorganına, kaşığından, çatalına kadar bütün eşyalar, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından itinayla korunuyor.           Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak, Atatürk Odası’nın sadece özel günlerde değil her zaman ziyaretçilere açık olduğunu ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal’in Atatürk’ün Edirne’mizi ziyaretinde Belediye Binamızda bulunun bu odada kalarak, sohbetlerini burada yapmış, yemeklerini burada yemiştir. Arkadaşları ile toplantılar yaparak,  ülkemizle ilgili birçok kritik kararı burada vermiştir. Edirne Belediye Başkanlığı olarak, Ata’mızın izlerini taşıyan bu odayı ve içindeki her bir eşyayı gözümüz gibi muhafaza ediyoruz. Manevi değeri çok büyük olan Atatürk Odası ziyaretçilere sadece özel günlerde değil her zaman açıktır. Ve bu yıl Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 84.yıl dönümünde özellikle genç arkadaşlarımız ve minik öğrencilerimizin ziyaretleri çok fazlaydı. Gençlerimizin Ata’larının kaldığı odayı merak ederek ziyaret etmeleri bizleri de çok mutlu ediyor. Miniklerimiz ziyaretlerinde Ata’larına şarkılar söylüyor, şiirler okuyor. Minicik yüreklerinde kocaman bir Atatürk sevgisi barındırıyorlar. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’i neden gençlere emanet ettiğini o zaman daha iyi anlıyoruz.” diye konuştu.