Ata’nın Edirne’ye gelişine yakışır etkinlikler

2014-12-16 08:38:00
Ata’nın Edirne’ye gelişine yakışır etkinlikler
            Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 84.yıl kutlamaları çerçevesinde, konserler düzenlenerek, tiyatro oyunları sahnelenecek.           Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Başkanlığı organizasyonu ile, Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 84.yıl kutlamalarında, Ata’nın Edirne’ye gelişine yakışır etkinlikler düzenleneceğini belirtti.           Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 84.yıl dönümü kutlamalarının 21 Aralık Pazar günü saat 09.30’da İnönü İlköğretim Okulu önünden, Atatürk Anıtı’na kadar sürecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacağını bildirdi. Gürkan, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, Edirne Halkı’yla birlikte Belediye Binası’na geçerek, Atatürk Odası’nın ziyaret edeceklerini ifade etti.           Gürkan, “Ata’mızın Edirne’ye gelmesiyle Edirne Halkı’nda yaşattığı sevinç ve gurura yakışır bir dizi etkinlikler organize ettik. 21 Aralık günü sabah ki kortej yürüyüşümüzle başlayan etkinliklerimiz, aynı gün saat 14.00’te Halk Eğitim Merkezi’nde ki Türk Sanat Müziği konseri ile devam edecek. Ve saat 19.30’da Halk Eğitim Merkezi’nde, Ankara Ortaoyuncuları Tiyatrosu tarafından sahnelenen Çanakkale Şahaadet adlı tiyatro oyunu, tiyatroseverlerle buluşacak.           Bu Atamızın Edirne’ye gelişinin yıl dönümü kutlamalarını bir günü sığdıramayarak, 22 Aralık 2014 Pazartesi akşamı saat 19.30’da, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda, Murak Ak ve Suzan Kardeş ücretsiz halk konseri ile coşkumuza coşku katacağız. Tüm etkinliklerimiz ücretsiz olup, Ata’mızın Edirne’ye gelişinin 84.yıl dönümü coşkusuna tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.