Ağaçların kesimine uzman ekip karar verecek

Edirne merkezde, cadde ve sokaklarda tehlike arz edebilecek ağaçlar, mühendis ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin olduğu uzmanların oluşturulacağı kurul kararına göre kesilecek.

2014-10-24 10:43:00
Ağaçların kesimine uzman ekip karar verecek
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nce kesimi gerçekleştirilecek ağaçları için uzmanlar kurulunun karar vereceğini belirtti. Gürkan, orman, çevre mühendisleri ile çevre derneklerinden yetkililerin de olduğu bir kurul oluşturulduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Gürkan, alanında uzman kişilerin oluşturduğu kurul tarafından, Edirne'deki cadde ve sokaklar tek tek gezilerek, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan ağaçların belirlenerek, Edirne Belediyesi’ne bilgi verileceğini belirtti. Uzman kurul tarafından kesim kararı alınan ağaçlar Edirne Belediyesi ekiplerince kesilecek ve en önemlisi de kesilen ağaçların yerine yenisi yine Edirne Belediyesi’nce dikileceğinin altını çizdi. Kurulun ilk çalışmasına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da eşlik etti ve uzman heyetle birlikte, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki ağaçları inceledi. Zübeyde Hanım Caddesi’nde, kışın kar yağışı ile birlikte yıkılma tehlikesi arz edebilecek iki Söğüt ağacının kesimine karar verilerek, Belediye Ekiplerine bilgi verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, yeşili korumanın çok önemli olduğunu ancak yıkılma tehlikesi sonucu vatandaşlara zarar verebilecek ağaçlara da müdahale etmek gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Emirgan Çay Bahçesi’nde bir ağacın yıkılarak acı bir kayba neden olduğunu hatırlatarak, “Edirne Belediyesi olarak biz çevreci bir belediyeyiz. Edirne’de yeşil alanları korumak için mücadelemiz her zaman devam edecektir.” dedi ve  “Ağaç kesmek doğru bir şey değil. Bazı ağaçların da zaman zaman budanması, kesilmesi gerekiyor. Biz bu işi de uzmanlarla yapıyoruz. Bir heyet kurduk, kesilecek ağaçlara onlar karar veriliyor. Ağaç değerli ama insan canından daha değerli değil. Oluşturduğumu ekipteki uzmanlarımız yol kenarlarındaki ağaçlara bakacak; 'Budansın' dedikleri budanacak, 'kesilsin' dedikleri kesilecek.” diye konuştu.