Abdurrahman ve Nişancıpaşa Mahallesi sakinleri yıldızların altında, sinema izlediler

Edirne’de bir ilkleri gerçekleştirmeye devam eden Edirne Belediyesi, eski yaz eğlencelerini Edirne’ye taşıdı.

2014-09-09 13:04:00
Edirne Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, Edirne merkezine bağlı mahallelerde ‘Yıldızların Altında 1. Sinema Geceleri’  8 Eylül Pazartesi başladı. Her gece 2 mahallede düzenlenerek ve Edirne Halkı’na ücretsiz açık hava sinema eğlencesini sunan Edirne Belediye Başkanlığı, ilk etkinliği Abdurrahman ve Nişancıpaşa Mahallelerinde gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’nun da katıldığı ilk sinema gecesinde, Abdurrahman ve Nişancıpaşa mahallesi sakinlerinden yoğun ilgi vardı. Nişancıpaşa Mahallesi’nde Eyvah Eyvah 1; Abdurrahman Mahallesi’nde Eyvah Eyvah 2 filmleri oynatıldı. Mahalle sakinleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere, tüm emeği geçen personele teşekkür ettiler ve “Edirne’de ilk defa böyle güzel bir etkinlik gerçekleşiyor. Belki bu filmleri artık günümüzde evlerimizde de izleyebiliriz, ancak önemli olan tüm komşularımızla birlikte, çoluk-çocuk hep birlikte güle oynaya keyifle izlemek. Çok güzel bir etkinlik oldu. Gerçekten Edirne Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dediler. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan, daha seçim döneminde Edirne Halkı’na sözler vermişti. Bu da o sözlerinden birisi idi. Nisan ayından bu yana Edirne’mizde çok güzel projeler gerçekleşiyor. Ve daha da devamı gelecek. Sinema geceleri ile, hem eski yaz sinemalarını yeniden canlandırmış oluyoruz, hem de en önemlisi belki de bu, birlik-beraberlik içinde keyifli bir zaman geçiriyoruz. İlk etkinliğimizde Abdurrahman ve Nişancıpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. Her akşam iki mahallemize giderek, birlikte filmler izleyeceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.