135 BİN 510 ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

“Bizim en büyük yatırımımız çocuklarımıza” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 2018 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’ün, Cumhuriyet’in çocukları için hizmete sunduğu Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi bugüne kadar 135 bin 510 ziyaretçiyi ağırladı. Yurtiçi ve yurtdışından birçok öğrencinin Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni ziyaret ederek, burada düzenlenen kurslardan ve atölye çalışmalarından yararlandığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gururluyuz! En büyük yatırımı geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapmaya, onları geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz" dedi.

2023-08-24 10:37:28
135 BİN 510 ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

STEAM yani Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak kurulan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, 2018 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yaşayarak, yaparak ve deneyimleyerek öğrenmesinin hedeflendiği müze, açıldığı günden bu yana 135 bin 510 ziyaretçiyi ağırladı.

Müzenin bilim ve çocuk şenlikleri gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yaptığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Burası, dünyanın oluşumundan bugüne kadar canlı yaşamını öğreten interaktif ve evrensel bir çocuk müzesi. Çocuklarımız buraya aileleri ve öğretmenleri eşliğinde geliyor; yaparak, yaşayarak ve deneyimleyerek öğreniyorlar.  Müze, sadece Edirne'nin değil tüm bölgenin gelip görmek istediği bir müze oldu. Çocuk müzemiz, Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü aktif. Düzenlediğimiz kurslar ve atölyeler dışında çocuk, bilim şenliği gibi festivallere de ev sahipliği yaparak, çocuklarımıza kendilerini özgürce ifade edebileceği alanlar sunuyoruz.  Çocuklarımızın merak etmesi, merak ettiklerini sorgulaması, eğlenerek öğrenmesi ve öğrendiklerini yaşam boyunca uygulayabilmesi için birçok farklı eğitim modeli sunarak, onların yaşamlarına bambaşka pencereler açıyoruz" dedi.

"Çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz" diyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmayı, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Müzemiz 2019 yılından bugüne kadar 135 bin 510 ziyaretçiyi ağırladı. 2023 yılının Ağustos ayına kadar çocuklar için düzenlediğimiz kurslara ve atölye çalışmalarına toplam bin 150 öğrenci katıldı. Yoga, müzik, bilim, ebru sanatı ve stema atölyesinin bulunduğu yaz okulundan ise 670 öğrencimiz faydalandı, faydalanmaya devam ediyor. Uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen kurslarımız ve atölye çalışmalarımız devam etmekte, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızı bekliyor, onlara mutlu ve aydınlık bir gelecek diliyorum" ifadelerine yer verdi.