100. YILA ÖZEL “KÜÇÜK KARABALIK” SAHNEDE!

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni oyunu “Küçük Karabalık” ile prömiyer yaptı. Oyunu çocuklarla birlikte izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımızın kültür ve sanatla büyümesi en büyük idealimizdi. Şimdi, birbirinden değerli oyunları, çocuklarımızla birlikte keyifle izliyor, Edirne’mizi sanatla buluşturuyoruz. Edirne’miz için aşkla çalıştık, aşkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2023-10-27 16:24:01
100. YILA ÖZEL “KÜÇÜK KARABALIK” SAHNEDE!

Edirne Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yılında düzenlediği etkinliklerle Edirneliler, cumhuriyet sevincini ve coşkusunu hep birlikte yaşıyor. Edirne’nin dört bir yanını saran 100. yıl heyecanı tiyatro sahnesine de yansıdı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın büyük çabalarıyla kurulan Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Küçük Karabalık” oyunu ile prömiyer yaptı. Oyun, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda seyirci ile buluştu. Bilgeliğe ve özgürlüğe giden yolun ancak cesaretle mümkün olduğunu hatırlatan Küçük Karabalık oyunu, büyüleyici ve öğretici hikayesiyle izleyenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı, tiyatroseverleri keyifli bir yolculuğa çıkardı.

Oyunu çocuklarla birlikte izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımızın kültür ve sanatla büyümesi en büyük idealimizdi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarımızı hizmete açarak, bu konuda büyük bir adım attık. Ve hemen ardından Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu kurduk. Bu idealimizin ışığında şimdi çocuklarımız sanatla, tiyatroyla, kültürle büyüyor. Bu şehrin çocukları için ne yapsak az. Edirne’miz için aşkla çalıştık, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun Edirne’m” dedi.

Samed Behrengi'nin yazdığı, Selçuk Veysel Zurnazalı’nın yönettiği ve Günay Ertekin’in uyarladığı tiyatro oyununun oyuncu kadrosunda ise Enes Alegöz, Ekrem Buğra Ansen, Dilara Berktaş, Sercan Dede, Rüya Erdoğan, Mert Can İşcan, Didem Kuda, Özge Tatar, Tuğberk Yaşa yer alıyor.