SEYFETTİN SELİM’E FAHRİ HEMŞEHRİLİK PAYESİ VE BERATI

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Kurtuluş Resepsiyonu’nda, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ağası, Edirne Belediyesi Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni Edirne’ye kazandıran, 3 altın kemerin ebedi sahibi Seyfettin Selim’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı takdim edildi.

2022-11-26 10:19:44
SEYFETTİN SELİM’E FAHRİ HEMŞEHRİLİK PAYESİ VE BERATI

25 Kasım Kurtuluş Resepsiyonu, Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Eşi Esra Gürkan, davetlileri kapıda karşıladı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Çok sayıda davetlinin yer aldığı resepsiyonda Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun mini bir tiyatro gösterisi de yer aldı.

Öte yandan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Prof. Dr. Osman İnci Başkanlığı’ndaki 100. Yıl Anıtı Danışma Kurulu’nda yer alan üyelere Edirne’ye sundukları katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada Edirne’nin Kurtuluşunun 100. Yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi. Edirne Belediyesi’nin Kurtuluş Resepsiyonu’nu ilk defa kendi evinde yaptığını belirten Gürkan, “Az önce Edirne’ye ait şiirleri okuyan değerli tiyatrocularımız çok yakın zamanda kurmuş olduğumuz Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları. Bu salon bu kültür merkezi tüm Edirne’nin, kurumların hizmetinde” dedi.

Gürkan, “Bugün dünden daha fazla sorumluluğumuz var. Omuzlarımızdaki yük dünden daha fazla çünkü bu Cumhuriyeti kanla kuranların, canları ile kuranların bize bıraktığından daha ileriye taşımamız gerekiyor. El ele, yürek yüreğe. Bir olarak, iri olarak, diri olarak. Siyasi görüşlerimizi, kişisel anlaşmazlıklarımızı, kızgınlıklarımızı öfkelerimizi bir kenarı bırakmamız gerekiyor. Çünkü atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklar bizim için vatan. Bu bayrak atalarımızın al kanları ile sulanmış bir bayrak.  Hep başımızın üzerinde taşıdığımız al bayrağımızı, sonsuza kadar gönderde tutmaya ant içtik. Ve inanıyorum ki Türk milleti Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte bunu sonsuza kadar başarıyla yapacaktır. Kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Seyfettin Selim’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı takdim edilmesi ile ilgili alınan meclis kararını okuduktan sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ağası, Edirne Belediyesi Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni Edirne’ye kazandıran, 3 altın kemerin ebedi sahibi Seyfettin Selim’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı takdim etti.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de Edirne’nin Kurtuluşu’nun 100 yıl dönümünde kendisine Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı’nı layık gören Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meclis Üyeleri ve tüm Edirnelilere teşekkür etti.

Kurtuluş Resepsiyonu, 100. Yıl Pastasının kesilmesiyle son buldu.