İTFAİYE ERLERİ İÇİN YEMİN TÖRENİ

Edirne Belediyesi’nde geçtiğimiz yıl göreve başlayan ve bir yılın ardından asil memur olmaya hak kazanan 3’ü kadın 12 itfaiye eri için yemin töreni yapıldı. Yemin töreninde itfaiye erlerinin aileleri hem gururu hem de mutluluğu bir arada yaşadı.

2022-10-06 13:49:32
İTFAİYE ERLERİ İÇİN YEMİN TÖRENİ

Edirne Belediyesi geçtiğimiz yıl sınavla İtfaiye Eri alımı gerçekleştirmişti. Yapılan sınavlarda başarılı olan adaylar bir yılın ardından asil memur olmaya hak kazandı. İtfaiye Erleri için Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde yemin töreni düzenlendi. Törene İtfaiye Erlerinin aileleri de katıldı.

Yemin töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İtfaiye teşkilatının tarihine değindi. İtfaiye erlerinin çok büyük sorumluklarının olduğunu ve bu sorumlulukları yerine getirmek için 7/24 çalıştıklarını ifade eden Gürkan, “Her şeyden önce Edirne İtfaiye Müdürü olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarım tüm personelimiz bu görevleri alınlarının hakkıyla, sürekli ve kesintisiz olarak, bugüne kadar yerine getirdiler. İnşallah bundan sonra da yerine getirecekler. Bu bağlamda Ebediyete intikal etmiş kahraman itfaiyecilerimizi de rahmetle yad ediyorum. Onlar Edirne için Edirneliler için çalışarak, görevlerini tamamladılar ve her zaman gönüllerimizdeki yeri canlı, dip diri kalacak” dedi.

Geçen yıl İtfaiye Eri alımı gerçekleştirdiklerini belirten Gürkan, “Ülke genelinde KPSS sınavına girmiş gençlerimiz, evlatlarımız için bir sınav açtık ve bu sınavı gönül rahatlığı ile söylüyorum, liyakat ve yetenek esasına göre yaptık. O dönemde dedik ki Edirne İtfaiyesi’nde hiç kadın itfaiyeci olmamış 13 tane yeni personel alacağız bunların 3 tanesi de kadın olsun dedik. Ve bu karşınızda gördüğünüz hem genç hem zarif ama yürekleri kocaman olan kadın itfaiyecilerimiz de o sınavı kazanarak, aramıza katıldılar. İtfaiyecilik zor bir iş her mesleğin kendine göre zorlukları var ama itfaiyecilik, fili ve fiziki olarak çalışmayı gerektiren bir iş. Bu anlamda kadın itfaiye erlerimiz de tıpkı erkek arkadaşları gibi korkmadan, yılmadan, gözünü budaktan sakınmadan, alevlerin arasına kahramanlarımız” diye konuştu.

Çok başarılı bir sınav yapıldığını belirten Gürkan, “Komisyona tek bir talimat verdim; kim hak ediyorsa onu alacaksınız. İsimler verilmedi mi? Verildi. Tanıdıklar çıkmadı mı? Çıktı. Ama Allah şahidim hiçbirine bakmadık.  9 erkek 3 kadın personelimiz, hepsi buraya hiç kimsenin torpili, desteği, katkısı olmadan kendi yetenekleriyle, kendi alın terleriyle girdiler. Zaten sınavları geçememiş olsalardı, bugün burada bir başkaları olacaktı. Evlatlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İtfaiyecilik zor bir görev onurlu bir görev elbette vatandaşın öncelikle can güvenliği bizim için çok kıymetli. Burada alarm çaldığı andan itibaren hazırlanarak araca binen ekibin şu kapıdan çıkmaları sadece 45 saniye sürüyor. Alarm çaldığı andan itibaren Edirne Belediyesi İtfaiyesi, 45 saniyede karayolunda görevine doğru gitmek üzere yola çıkmış oluyor. Bu uluslararası anlamda da çok başarılı bir süre çok değerli bir süre.  Müdahale edecekleri yangında o saniyeler canın kurtulması, kurtarılması için çok değerli. Yangını en kısa sürede söndürmek itfaiyemizin en gaye hedeflerinden birisi.

Değerli çalışma arkadaşlarım bugün yemin ederek asli devlet memuruna geçmiş olacaksınız. Yolunuz açık olsun.  Biliyorum ki yaptığınız görev zor bir görev.  Birçok insanın birçok arkadaşımızın yapmayı göze almadığı ya da alamayacağı nitelikte zor bir görev. Ama bu zorluk kadar da onurlu bir görev. Çünkü insanların canını ve malını kurtaran kahramanlarsınız siz. Hepinizin tertemiz alınlarından öperek, başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

“Aday Memurların Yetiştirilmesine İlişkin Genel Yönetmeliğe göre Temel Hazırlayıcı ve Staj Eğitimlerini” tamamlayarak, yapılan sınavlar sonucunda başarı olarak, asli memurluğa atanmaya hak kazanan personel,  Yeminlerini ederek, asil memurluğa atanmış oldular.

Törene katılan aileleri ise duygu dolu anlar yaşadı.