Edirne Belediyesi, Off-Road yarışlarına ev sahipliği yapıyor

Edirne Belediyesi 2.kez Hayata Bağış Off-Road yarışlarına ev sahipliği yapıyor.

2014-05-02 13:56:00
Edirne Belediyesi, Off-Road yarışlarına ev sahipliği yapıyor
            Edirne Belediyesi 2.kez Hayata Bağış Off-Road yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye Otomobil Federasyonu ve Hayata Bağış Derneği’nin Edirne Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile düzenlediği Off-Road yarışları Pazar günü gerçekleşecek. Konuyla ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Türkiye Otomobil Federasyonu yetkilisi Cevat  Cengiz,  Hayata Bağış Derneği yetkilisi Hüseyin Yıldırımoğlu ile birlikte ortak tanıtım toplantısı düzenlediler. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu tür etkinliklerle Edirne’nin yaşayan bir kent haline geldiğini belirtti.  Belediye Başkanı Gürkan, “Edirne çok farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Böyle farklı etkinliklerle hem Edirne’mizin tanıtımına katkı sağlamak, hem de düzenlediğimiz etkinliklerin bir amaca hizmet etmesi açısından Edirnemize zenginlik kattığını düşünüyorum.  Hayata Bağış Off-Road yarışları ile organ bağışının hem ne kadar önemli olduğunu hem de daha çok organ bağışçısına ulaşmak anlamında önemli buluyorum.” diye konuştu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’da, “Bir hayat kurtarırsanız bir insanlığı kurtarırsınız; bir organ bağışlarsanız, kan bağışlarsanız gerçekten dünyaya çok önemli katkılarınız olur. Biz Edirne Belediyesi olarak ilk kez geçen yıl Off-Road yarışlarına ev sahipliği yapmıştık. Ve Türkiye Otomobil Federasyonu ve Hayata Bağış Derneği ile çok güzel bir projeye imza attık. Bu yıl da öyle olacağını umuyoruz. Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ında belirttiği gibi Edirne yaşayan bir şehir olması için uğraşıyoruz. Edirne çağdaş, modern, farklı spor ve sanat alanlarına ev sahipliği yapan bir kent olsun istiyoruz. Ama bunlarla birlikte Off-Road yarışlarıyla organ bağışına dikkat çekilmek istenmesi bizim için çok önemliydi. Böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gerçekten çok mutluyuz.” dedi.             Hayata Bağış Off-Road yarışları, 4 Mayıs 2014 Pazar günü saat 11:30'da Belediye önünden, organ bağışı sonucunda sağlığına kavuşanların Co-Pilotluğu eşliğinde Süvari Köprüsü’ne kadar seromani geçişi yapacaklar ve asıl yarışın startıda aynı gün saat 13:00’te Bosnaköy'deki alanda verilecektir.