“Bugünleri Kara Gün olarak nitelendiriyoruz”

2014-05-14 10:43:00
“Bugünleri Kara Gün olarak nitelendiriyoruz”
  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Manisa'nın Soma ilçesinde ki maden ocağında meydana gelen acı olay için bir mesaj yayınladı.   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirkete ait kömür maden ocağında trafo patlaması sonucu meydana gelen acı olaydan derin üzüntü içinde olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Gürkan, ülkemizde birçok sektörde olduğu gibi maden ocağında çalışan işçilerin de hayatlarını ortaya koyarak ekmeklerini kazanmaya çalıştığını ve bu sektörde daha sıkı denetim ve acilen gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Soma’da meydana gelen maden ocağı faciasının acısı çok büyüktür. Bu olayı sıradan bir maden ocağı kazası gibi algılamak yanlış olacaktır. Belirtilen resmi rakamlar ve halen maden ocağında yangının devam ettiği bilgisi bizleri daha da korkutmaktadır. Tüm dualarımız halen göçük altında olan maden işçilerimize sağlıkla kavuşabilmek adınadır. Yaşamını yitiren işçilerimizin sayısı çok fazladır. Edirne Belediyesi olarak bu günleri kara gün olarak nitelendiriyoruz. Ve Belediyemizde Türk Bayraklarımızı yarıya indirdik. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet, en başta ailelerine ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Diliyoruz ki sağ salim kalan işçilerimize en kısa zamanda ulaşırız. Yüreğimiz, Soma’da atıyor.”  dedi.