ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE BU HAFTA SONU ETKİNLİK RÜZGÂRI

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı, bu hafta sonu birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu hafta sonu Belediye Konservatuvarı’nda eğitim gören geleceğin müzisyenleri ilk kez sahne alacak. Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yetişkin Grubu Kursiyerleri ise “Azizname” oyunu ile yine ilk kez seyirci ile buluşacak. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde ise mezuniyet heyecanı yaşanacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde yılsonu gösterisi yapacak olan miniklerin bu heyecanına aileleri de ortak olacak.

2023-06-08 09:45:29
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE BU HAFTA SONU ETKİNLİK RÜZGÂRI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çabalarıyla kurulan Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı bu hafta sonu ilk meyvelerini veriyor. Bugüne kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı aynı zamanda bu şehrin çocuklarını ücretsiz kurslarla da buluşturmuştu. Tiyatrodan piyanoya, klarnetten yan flüte birçok ücretsiz kurs ile buluşarak, yeteneklerini keşfeden Edirne’nin çocukları bu hafta sonu ilk kez seyirci karşısına çıkacak, bugüne kadar öğrendiklerini sahnede büyük bir heyecanla sergileyecek.

Müzik sınıfı kursuna seçilen çocuklar 10 Haziran Cumartesi günü 4 farklı konserle sahnede olacak. Volkan Demirler’in eğitmenliğini yaptığı sınıfın konseri Saat: 11.00 ‘de,  Berkay Karabeyoğlu eğitmenliğindeki sınıfın konseri Saat: 12:30 ‘da, Dilay Şahin’in eğitmenliğindeki sınıfın konseri Saat: 14:00’te ve Barış Kenker eğitmenliğindeki sınıfın konseri Saat: 15:30’ da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yetişkin Grubu Kursiyerleri Yıl Sonu Gösterisi ise taşlamalar ve öyküleri ile geçmişten günümüze giden bir yolculuğu anlatan Aziz Nesin’in ünlü eseri “Azizname” oyunu olacak. Oyun Edirneliler ile 11 Haziran Pazar günü Saat: 20.00’de buluşacak.

EDİRNE BELEDİYESİ KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET HEYECANI

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ise mezuniyet heyecanı yaşayacak. 11 Haziran Pazar günü Saat: 15.30 ‘da Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda ilkokula başlayacak olan minikler için mezuniyet töreni düzenlenirken, küçük gruplar ise hazırladıkları gösterileri ile aileleri ve sevdikleriyle paylaşacak.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nın kısa sürede Edirne’nin sanat ve kültür merkezi haline geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’mizin hizmetine kazandırdığımız Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı, sadece birçok etkinliğe ev sahipliği yapmakla kalmadı; çocuklarımızı da ücretsiz gerçekleştirdiğimiz kurslarla sanatla buluşturdu. Kurslarımıza katılarak, yeteneklerini keşfeden ve konuda uzmanlarımız tarafından eğitimler alan kursiyerlerimiz yıl boyunca öğrendiklerini sergileyecek. Çocuklarımız çok heyecanlı aileleri de. Gelin çocuklarımızı çıktıkları bu yolda yalnız bırakmayalım” diyerek, tüm Edirne halkını bu hafta sonu gerçekleştirilecek etkinliklere davet etti.