4.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kortej yürüyüşü

2014-04-29 08:34:00
4.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kortej yürüyüşü
  Edirne Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği, 4.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kortej yürüyüşüne, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu birlikte katıldı. Belediye önünden başlayan kortejde belediye bandosunun yanı sıra Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen bando ekipleri festivalin yapılacağı Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, festivalde yaptığı konuşmada, “Edirne’mizin artık uluslararası boyutuyla da marka değeri olan ciğer ustalarımız burada, inanıyorum ki Edirne sınırlarının dışında tanıtımlarının da artık, belediye başkanımızla birlikte yapmamız lazım. İstanbul’da Feshane’de Rize günleri var. Şimdi İstanbul’da Feshane’de Rize günleri oluyor da Edirne ciğer festival günleri niye olmuyor? Sormamız lazım, biraz kabuğumuzu kırmamız lazım. İstanbul’la köprüleri kurmamız lazım. İstanbul’daki zenginlikleri hep beraber görmemiz oralarda tanıtmamız lazım. Ben inanıyorum ki gelecek sene bu festivallerin Beyoğlu’nda yürüyüşünü yapalım, sonra Feshane’de ciğerini yapalım. İstanbulluya ciğeri tanıtırsak her gün 10 bin müşteri İstanbul’dan gelir. Tanıtım çağın en önemli özellikleri ve zenginliği, tanıtabilmek, iletişimi etkin kullanabilmek. Bunu da birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz, ayrışarak, çatışarak, birbirimizi iterek değil, birbirimizi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz” şeklinde konuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kendilerini kırmayarak festivale geldiği için teşekkür dileklerinde bulundu. Başkan Gürkan, “Bütün ortak birikimimizi enerjimizi ve heyecanımızı Edirne’nin ve Edirnelinin refahı için birlikte kullanacağız. Edirne’yi Balkanları da aşarak Avrupa’nın en güzel, en dinamik, en müreffeh ve en mutlu kentlerinden biri haline getireceğiz. Bando festivalimizle birlikte artık ünü ulusal sınırlarımızı da aşarak uluslararası camiada bilinen ve tanınan ciğerimizin de festivalini yapacağız. Edirne ciğeri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından coğrafi işaret tescili alındı. Başta Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ başta olmak üzere bütün ustalarımızın çalarıyla da patentini de aldık. Şimdi Edirne ciğerinin elit olmayan ellerde işlenmesinin de kullanılmasının önüne geçmeyi hedefleyeceğiz” dedi.   Fotoğraflar için tıklayınız....     BAŞKAN RECEP GÜRKAN, HALK İLE PROTOKOL ARASINDAKİ BARİYERİ KALDIRTTI   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaş ile protokol arasına konulan demir bariyerleri kaldırttı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaş ile protokol arasına konulan demir bariyerleri kaldırttı. Gürkan, kendilerini halkın seçtiğini, onlarla aralarında herhangi bir engelin olmaması gerektiğini vurguladı. Bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin yapılacağı Saraçlar Caddesi üzerinde protokol üyeleri için koltuklar konuldu. Koltukların arkasında ise protokol üyelerini vatandaşlar ayırmak için demir bariyerler konuldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mimar Sinan Caddesi üzerinde başlayarak Saraçlarda son bulan festival yürüyüşünün ardından protokoldeki yerini aldı. Vatandaşlar ise bariyerlerin arkasında kendileri için ayrılan alana geçti.