SEVGİLİLER GÜNÜ EL SANATLARI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ BAŞLADI

Edirne’nin üreten kadınlarının el emeği, göz nuru ürünlerinin yer aldığı Edirne Belediyesi Sevgililer Günü El Sanatları Alışveriş Günleri başladı. Edirneli kadınların el emeği, göz nuru ürünleri 11-14 Şubat 2022 tarihleri arasında Saraçlar Caddesi’nde satışa sunulacak.

2022-02-11 12:06:24
 SEVGİLİLER GÜNÜ EL SANATLARI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ BAŞLADI
Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Edirne Belediyesi Morev Kadın Atölyesi, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı ve Emek Pazarı’nın maharetli kadınlarının el emeği, göz nuru ürünlerinin satışa sunulduğu Edirne Belediyesi Sevgililer Günü El Sanatları Alışveriş Günleri düzenlenen törenle başladı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tıpkı Yılbaşı öncesinde yaptığımız gibi Edirne’nin üreten kadınlarının ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Hem üretimin asla vazgeçilmez bir unsur olduğunu göstermek istiyoruz hem kadınlarımızın becerilerini, yeteneklerini el emeklerini tanıtmak istiyoruz. Ama diğer taraftan da bunları üreten değerli kadınlarımızın aile ekonomilerine küçük de olsa bir katkı, alan vatandaşlarımızın da daha iyi daha kaliteli, el emeği ürünleri daha ucuza almalarını sağlayarak, onların da ekonomilerine bir katkı sağlamış oluyoruz. Bu yıl başlattığımız bu gelenek sürecek. Özel günlerde, değerli günlerde, anlamlı günlerde bu çalışmaları sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bir ülkenin üretebildiği kadar özgür, özgür olduğu kadar da bağımsız olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Bize bu Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu özgürlüğü ne pahasına bize bıraktıklarını hepimiz biliyoruz. Ve biz de her ne pahasına olursa olsun bu özgürlüğü bu bağımsızlığı koruyacak, kollayacak ve yaşatacağız. Bu güzel ülkeyi, bu büyük milleti sonsuza kadar payidar kılmak bizim de boynumuz değil bütün benliğimizle, her şeyimizle borcumuzdur. Bunu birlikte başardık. Bundan sonra da başarmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gürkan, daha sonra 72 kadının açtığı 72 standı gezerek, kadınlarla sohbet etti.