SELİMİYE MEYDANI’NDA ELEKTRİKLİ BİSİKLET İLE GÖREV YAPACAKLAR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Cami Çevresi ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'yle yepyeni bir görünüme kavuşacak olan Selimiye Meydanı’nda turizm zabıta ekiplerinin ve güvenlik görevlilerin çevre dostu elektrikli bisikletler ile görev yapacaklarını söyledi. Ekiplerin, elektrik bisikletler ile olaylara daha hızlı müdahale etmesi amaçlanıyor.

2022-04-19 10:17:12
SELİMİYE MEYDANI’NDA ELEKTRİKLİ BİSİKLET İLE GÖREV YAPACAKLAR

Mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesi'ne, finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait olan Selimiye Cami Çevresi ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında başlatılan meydan düzenleme çalışmaları sona yaklaşıyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra açılması planlanan meydanın, Mimar Sinan'ın mimarlık tarihine damgasını vuran eseri Selimiye Camisi’ne yakışır bir meydan olacağını ve Edirne’nin turizmine de büyük katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada turizm zabıtasının ve güvenlik görevlilerinin çevre dostu elektrikli bisikletler ile görev yapacaklarını söyledi.

Selimiye Meydanı’nda kullanılması amacıyla 7 adet elektrikli bisikletin belediye envanterine eklendiğini belirten Başkan Gürkan,  “Çevre dostu elektrikli bisikletleri turizm zabıtası ve güvenlik görevlileri kullanacak. Burada seyyar satıcılara ve kuşyemi satışına izin vermeyeceğiz. Edirne’ye gelen misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin burada gönül rahatlığıyla vakit geçirmesini, gezmesini istiyoruz. Bu nedenle turizm zabıta ve güvenlik görevlilerimiz çevre dostu elektrikli bisikletler ile görev yapacaklar. Hareket kabiliyetini kolaylaştıran ve trafiğe kapalı alanlarda olaylara daha rahat müdahale edilmesini sağlayan elektrikli bisikletlerle görev yapan ekiplerimiz, olaylara daha seri bir şekilde müdahale edebilecekler. Edirne’mize hayırlı olsun” dedi.