SABAHIN İLK IŞIKLARINDA DİLEKLER TUTULDU

Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, 6 Mayıs sabahı saat 05.00'ten itibariyle, Tunca Nehri kıyısında devam etti. Tunca Nehri kıyısına gelen vatandaşlar, dileklerin yazılı olduğu kağıtları nehre attı. Etkinliklere katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan dilek ağacına kurdele astı, dilek balonu uçurdu.

2022-05-06 07:13:50
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA DİLEKLER TUTULDU

Kakava ateşinin dün Sarayiçi'nde yakılmasıyla başlayan şenlikler, sabaha kadar etkinlik alanında sürdü. Türkiye’nin dört bir yanından Edirne’ye gelen vatandaşlar, rengarenk giyinen Romanların danslarına eşlik ederek, bol bol fotoğraf çektirdiler.  Ardından evlere bolluk, bereket ve huzur getireceği düşüncesiyle,  Edirne Belediyesi’nce kurulan temsili Dilek Ağacı’na dilekler asıldı; Tunca Nehri'ne dileklerin yazılı olduğu kağıtlar bırakıldı. Şenliklere katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan dilek ağacına kurdele astı, dilek balonu uçurdu.

Daha sonra Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, “Sağlık, Barış, Bereket, Huzur" yazan dilek çiçeğini Tunca Nehri’ne bıraktı.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılmayan şenlikleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu sabah bütün vatandaşlarımız Sarayiçi’nde toplandılar, dilek ağacına dileklerini astı. Bizlerde dilek çiçeğimizi Tunca Nehri’nin o bereketli sularına bıraktık. İnanıyoruz ki buraya bıraktığımız o güzel çiçekler, barışı, insanlığı ve huzuru tüm dünyada yeniden yeşertecek. Hıdırellez bereketli olsun, huzurlu olsun” dedi.