ÖLÇÜ ALETLERİ BEYANNAMESİ İÇİN SON GÜN 28 ŞUBAT

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu, mekanik, elektronik tartı ve ölçü aletleri beyannameleri için son günün 28 Şubat olduğunu duyurdu. Bu aletleri kullananların cezalı duruma düşmemeleri için Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat ederek beyanname vermeleri gerekiyor.

2022-01-06 13:42:59
ÖLÇÜ ALETLERİ BEYANNAMESİ İÇİN SON GÜN 28 ŞUBAT
Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’nda yer alan kuralları yerine getirmeyenlere cezai ve idari cezalar verildiğini belirten  Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu yetkilileri, Edirne Belediyesinin gösterdiği yerlerde kurulan yaş sebze ve meyvelerin satıldığı pazar yerlerinde kullanılan elektronik ve mekanik terazileri ile esnafların kullandığı eşit kollu, ibreli, kantar, baskül gibi 2000 kg kadar çekeri olan mekanik ölçü, tartı ve tartı aletlerinin 2 yılda bir periyodik muayeneye tabi oldukları için, periyodik muayeneleri gelmiş ölçü, tartı ve tartı aletlerinin kontrol ve damgalama işlemlerinin yaptırılmasının zorunlu olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

“3516 sayılı Ölçüler Ve Ayar Kanununun 15’nci maddesinin (c) bendi uyarınca, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş ölçü aletini kullanan kişiye, ölçü aletinin türüne ve kullanıldığı işin niteliğine göre 500-10.000 TL ‘ye kadar idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir, denilmektedir. Tartı aleti kullananların idari para cezasına maruz kalmamaları için Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğuna tartı aletlerinin bilgilerinin yazıldığı beyannameleri 28 ŞUBAT 2022 tarihine kadar vermeleri gerekmektedir.”