MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN ATAM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 91. yılını kutladı. Gürkan, “Memleketine hoş geldin Atam! Edirne, her zaman senin izinden yürümeye; senin ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaya devam edecek” dedi.

2021-12-20 08:40:40
MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN ATAM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin ama ruhen ve fikren hiç ayrılmayışının 91. yılını yayınladığı mesajla kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne’ye son kez 21 Aralık 1930 yılında Cumhurbaşkanı olarak geldiğini belirten Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne’de halkın büyük bir sevgi, coşku ve yoğun ilgisiyle karşılandı. 21 Aralık 1930’da Edirne halkı Gazi Mustafa Kemal’i adeta bağrına basmış, kentte bir bayram havası yaşanmıştı” dedi.

Edirnelilerin Atatürk’ün izinden, inancından, ilkelerinden, gösterdiği yoldan hiç ayrılmadan yürümeye devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan şunları söyledi:

“Ulu önderimiz son gelişinde Belediye Binası’nda bulunan Atatürk Odası’nda 4 gece kalmış; bugün meclis toplantılarını gerçekleştirdiğimiz salonda da çok önemli kararlara imza atmıştır. Ne mutlu ki bugün, Ata’mızın kentimize gelişinin 91. yılını kutlamanın mutluluğunu, coşkusunu ve gurunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin serhat kenti, bu ülkenin batıdaki kalesi olan Edirne’miz her daim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmiş; onun emanetine her şart ve durumda sahip çıkmıştır. Edirne halkı sonsuza kadar yolunu Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ile aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 91. yılı kutlu olsun”