HAYDİ ÇOCUKLAR! ATIK PİLLER KUTUYA

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atık pillerin çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesi adına okullara atık pil toplama kutuları dağıtımına başladı.

2022-09-15 08:43:38
HAYDİ ÇOCUKLAR! ATIK PİLLER KUTUYA

Edirne Belediye Başkanlığı ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) arasında devam eden protokol ile Atık Pil Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Edirne İli, Merkez İlçe genelindeki okullarda atık pillerin kaynağında ayrı toplanması, taşınması, bertaraf ve geri dönüşümü faaliyetleri ile ilgili olarak çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından okullara atık pil toplama kutuları dağıtılmaya başlandı.

Edirne Belediyesi, okullara dağıtılan atık pil toplama kutuları ile kaynakta ayrı toplanma işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi, öğrencilerde geri dönüşüm ve sıfır atık bilincinin oluşturulmasını, atık pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilerek çevrenin korunmasını ve sonraki yıllarda gelecek nesilleri daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşturmayı amaçlıyor.