GÜRKAN’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NET MESAJ: “Mesleğinizden de, hastalarınızdan da, ülkenizden de asla vazgeçmeyeceğinize inancımız tam.”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözleriyle onurlandırdığı tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı kutluyorum. Sizler bizim için çok kıymetli, çok değerlisiniz. Mesleğinizden de, hastalarınızdan da, ülkenizden de asla vazgeçmeyeceğinize inancımız tam.” dedi.

2022-03-12 10:19:30
Sağlıklı bir toplum olabilme adına sağlık hizmetlerini sunarken büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışan, hekimlerin, hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladığını dile getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:
“Kıymetli sağlık çalışanlarımız; gece gündüz demeden insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını kurtarmak için gösterdiğiniz titiz ve insanüstü gayretleriniz, büyük fedakârlıklarınız her türlü övgünün üzerindedir. Sağlıklı bir hayat, mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın temel şartlarından birisidir. Bu anlamda hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına büyük görevler düşmektedir.
Sağlık çalışanlarımızın özellikle pandemi döneminde gösterdikleri çaba tüm dünyada takdirle karşılanmıştır. Onlar, Covid-19 mücadelesinde en ön safta yer alarak insanları bu beladan kurtarmak için en yoğun çabayı göstermiş, Halkın sağlığı için gözlerini kırpmadan fedakarca kendi ailelerini bırakarak mücadele etmişlerdir.
Sağlıkta şiddet başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunların farkındayız.  Sizler topluma adanmış onurlu bir mesleğin onurlu üyelerisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözleriyle onurlandığı tüm hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışlarına Türk toplumu olarak güvenimiz sonsuz. Sizler bizim için çok kıymetli, çok değerlisiniz. Hep birlikte ülkemize sahip çıkacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayretle çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor, bu cennet vatan topraklarında sağlıklı ve güzel günler diliyorum.”