GÜRKAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Engelsiz kent Edirne hedefiyle sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Yeter ki yüreklerde engel olmasın” dedi

2021-12-02 14:10:01
GÜRKAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI
3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nün, bir farkındalık günü olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, engelli vatandaşların sorunlarının, yalnızca onların değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunu ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

Gürkan mesajından şunları kaydetti:

“Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değil sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur.

Engelli olmak hayatın dışında olmayı gerektirmez. Bu konuda engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukların farkında olarak, kentimizi daha çağdaş bir kent haline getirmek ve ülkemizi medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Engelsiz kent yaratma hedefiyle engelli bireylerimizin bu kentte kendini rahat hissedebilmesi, hizmetlerimizden eşit bir şekilde yararlanabilmesi için tüm olanaklarımızı sunmaya devam ediyor; onların hayat kalitesini attırmak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Sevgili vatandaşlarım yürekten inanıyorum ki birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, 8 bin 300 yıllık tarihi sahip olan Edirne’mizde, geçmişimizden ve kültürümüzden gelen, bizi biz yapan ortak değerlerimizle, sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Yeter ki yüreklerde engel olmasın. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada farkındalık yaratmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızı bir kez daha sevgiyle kucaklıyorum”