GÜRKAN, “HEP BİRLİKTE EDİRNE’MİZİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

2022 Edirne Yılı’nda “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla gerçekleştirilen 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ciğerci esnafına teşekkür belgesi takdim etti. Başkan Gürkan, “Hep birlikte Edirne’mizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

2022-05-25 11:24:23
GÜRKAN, “HEP BİRLİKTE EDİRNE’MİZİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Edirne’ye gel, ciğerimi ye” temasıyla 13-14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, renkli görüntülere sahne olmuştu. Edirne Tava Ciğeri’nin tanıtımına büyük katkısı olan festivalin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli ciğerci esnafına teşekkür belgesi takdim etti.

Edirne’nin tanıtımı adına ciğerci esnafıyla birlikte yürümeye devam edeceklerini belirten Gürkan, “Bu siyasi olarak değil ama slogan olarak çok güzel. Her şey çok güzel olacak. Daha da güzel olacak. Hep birlikte Edirne’mizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

3-4-5 Haziran’da Edirnelileri yeni bir festivalle buluşturacaklarını ifade eden Başkan Gürkan, “9/8 Festivali’ni ilk kez düzenleyeceğiz. İlk yıl mutlaka eksiklikler, aksaklıklar olacaktır. Bu festivalin bizim için önemli olan kısmı şu, ben 1,5 ay önce TÜRSAB Yönetimini ziyaret ettim. TÜRSAB Başkanı, yönetim kurulu ve acenteler ile bir toplantı yaptık. TÜRSAB’ın bizim için önemi şu. Edirne’ye gelen turistlerin büyük bir kısmını seyahat acenteleri getiriyor. Yani seyahat acenteleri sizi tur programına alırsa, turist sayınız artıyor. O yüzden seyahat acenteleri bizim için kıymetli. Dünyanın her yerinde sistem bu. Haziran ilk haftası TÜRSAB Başkanı gelecek ve iki gece burada kalacak. Aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri buraya gelecek. Yaklaşık 100’e yakın turizm acentesi de gelecek” diyerek, ciğerci esnafından bu konuda hazırlıklı olmasını istedi.

Bunun Edirne için önemli bir sınav olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Edirne’nin turizmde kırılma noktası 2017’de Hürriyet ve TÜRSAB’ı buraya beraber getirdiğimiz programdır. Kırılma noktası odur. Hürriyet yazarlarının şehirden etkilenmesi, sizlerden etkilenmesi, acentelerin şehirden etkilenmesi turizmdeki patlamayı getirdi. Şimdi ikinci kırılmayı yaşayacağız, bu acenteler ile birlikte” dedi.