EDİRNE’DE KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

2022-04-01 10:31:13
EDİRNE’DE KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, rahmet, mağfiret ve bereket ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayının tüm dünyaya huzur, barış, adalet ve özgürlük getirmesini diledi. Gürkan, ayrıca Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunulan halk ekmeğin, Ramazan ayı boyunca 2 lira 25 kuruştan satışa sunulacağını belirterek, “Edirne İMECE isimli dayanışma ve yardımlaşma platformumuz Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ile bağışçıları bir araya getirmeye devam edecek. Edirne’de hiçbir vatandaşımız yatağa aç girmeyecek” dedi.

Tüm Müslüman Alemi’yle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ramazan ayının tüm dünyaya huzur, barış, adalet ve özgürlük getirmesini diledi. Türk toplumunun en güzel ve en özel değeri olan Ramazan ayının aynı zamanda dayanışmanın, yardımlaşmanın da en büyük simgesi olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bizler, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. İnsanların birbiriyle yardımlaşma için yarıştığı, yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin korunduğu, çocukların ve yoksulların yüzünün güldüğü ve bir nebzede olsa geçim sıkıntılarının dindiği bir Ramazan ayı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir süre önce kentin 7 farklı noktasında hizmete sunulan Edirne Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri’nde halk ekmek satışlarının devam ettiğini belirten Gürkan, “Halk ekmek büfelerimiz Kıyık, Küçükpazar, Yıldırım Beyazıt, Yeniimaret, Karaağaç, Çavuşbey Mahallesi ve Fırınlar Sırtı TOKİ'de yer alıyor. Halkımıza sağlıklı ve ucuz ekmek ulaştırabilmek adına Ramazan ayı boyunca halk ekmek 2 lira 25 kuruştan satışa sunacağız. Ayrıca Edirne İMECE isimli yardımlaşma ve dayanışma platformumuz ile Ramazan ayı boyunca Edirne halkının destekleriyle, veren elin alan eli görmemesi ilkesiyle gönüllere dokunmaya devam edeceğiz. Başta Ramazan kolisi olmak üzere temizlik kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve kedi, köpek mamasına tüm ihtiyaç malzemelerini Edirne İMECE’ye ulaştırabilir ya da bağış yapılması için talepte bulunabilirsiniz. 444 25 22 numaralı hattı arayabilir ya da akıllı telefon mağazalarından Edirne İMECE uygulamasını indirebilirsiniz.  Edirne’ye bir sözümüz var, ‘Hiç kimse yatağa aç girmeyecek’ Edirne’de hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi Edirne için paylaşma vakti” dedi.

Gürkan ayrıca, “Bu Ramazan; savaşların sona erdiği, çocuklarımızın huzur ve mutluluk içinde yaşayacağı günlerden olsun. Aile büyüklerinin ziyaret edildiği, çocukların gülümsediği; hastaların, yoksulların, kimsesizlerin hatırlandığı; sofraların paylaşıldığı; huzur ve mutluluğun hakim olduğu bir Ramazan Ayı diliyor; tüm hemşehrilerimi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.