EDİRNE İTFAİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, güçlü araç filosuna bir yenisini daha ekledi. Modern binası ve modern ekipmanları ile örnek olan Edirne İtfaiyesi, filosuna eklediği öncü müdahale aracı ile arazi yangınlarına, dar alanlardaki yangınlara, araç yangını gibi basit yangınlara daha kolay müdahale edebilecek. Yeni alınan araç, 300 kg su ve 30 kg köpük atma özelliğine sahip.

2023-01-13 10:36:14
EDİRNE İTFAİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

Edirne Belediyesi, kentin ihtiyaçları yönünde araç filosu ile personel kadrosunu genişletmeye ve güçlendirmeye devam ediyor.  Personel sayısını arttıran, bünyesine modern ekipmanlar katan, Trakya’da tek olma özelliğine sahip, AB projesi kapsamında bünyesine kazandırdığı kaza kırım ve kurtarma aracı ile olaylara müdahale eden ve bünyesinde 12 adet donamlı itfaiye aracı bulunduran Edirne İtfaiyesi, küçük ve dar alanlara daha kısa sürede ve etkili müdahale edebilmek adına 1 adet öncü müdahale aracı kazandırdı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni alınan aracı Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde inceleyerek, itfaiye personelinden detaylı bilgi aldı.

Edirne İtfaiyesi’nin gücüne güç katmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Göreve geldiğimiz 2014 yılında ilk olarak, uzun yıllar eski terminal alanında derme çatma binalarda; zor şartlar ve imkansızlar içinde hizmet veren Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü modern bir binaya kavuşturduk. Yeni binada itfaiye personeli daha iyi çalışma koşullarına kavuşurken aynı zamanda Edirne İtfaiyesinin daha donamlı bir hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdürdük. Personel sayımızı arttırdık, modern ekipmanlar kazandırdık. Trakya’da tek olma özelliğine sahip olan ve AB projesi kapsamında araç filomuza kazandırdığı kaza kırım ve kurtarma aracı ve tam donanımlı araçlar ile İtfaiyemizi güçlendirdik. Şimdi de dar alanlarda müdahaleyi kolaylaştıracak, yeni bir aracı daha kazandırdık. Her yatırımımızda önce insan canı, insan sağlığı” dedi.

Edirne Belediyesi’ne kazandırılan yeni 4x4 çift kabin pickup itfaiye aracı 1.9 motor ve 150 beygir gücünde. 20 metre uzunluğunda 3 ton çekme kapasiteli ön çekme kurtarma vincinin bulunduğu, üst yapısı yüksek basınçlı dizel, 16 beygir su motoru, 50 bar basınç sağlayabilen motor ve özel basınç sistemi bulunan ve 300 kg su kapasitesi 30 kg köpük kapasitesine sahip araç, yaklaşık 3 tonluk bir aracın yaptığı işi basınçlı özelliği ile rahatlıkla yapabiliyor. Köpüğü %0 ile %6 oranında ayarlayabiliyor, ayrıca 40 metre uzunluğunda yüksek basınca dayanıklı hortumu ve buna uygun hem köpük hem su püskürten özel basınç sistemi bulunuyor.