EDİRNE BELEDİYESİNE SIFIR ATIK TESCİLİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Edirne Belediyesine Sıfır Atık Belgesi verildi.

2023-01-31 06:27:58
EDİRNE BELEDİYESİNE SIFIR ATIK TESCİLİ

Edirne Belesiyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nin tüm şartlarını tamamlayarak Edirne Belediyesi yetki ve sınır alanları içeresinde 1.sınıf atık getirme merkezi, mobil atık getirme merkezleri, geri dönüşüm ve atık kumbaralarını 2022 yılında tamamlayarak, vatandaşların kullanımına sunması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 16.01.2023 tarihinde Mahalli İdareler İçin Sıfır Atık Belgesi verildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konu hakkında  “Belediye olarak Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı çerçevesinde; belediye sınırları içerisinde bulunan resmi kurum-kuruluş, özel kurum-kuruluş, işletme, tesis, site, apartman, mesken, pazar yeri, ticaret alanı, cadde ve sokak ayrımı yapmadan atıkları kaynağından ayrı ayrı toplayarak yeniden kullanım olanaklarını araştırıyor, geri dönüşüm yapılacakları geri dönüşüme yönlendiriyor ve bertaraf edilecekleri bertaraf ediyoruz. Amacımız önce Edirne’de sonra Türkiye’de sıfır atık hedefine ulaşmak.” dedi.