EDİRNE BELEDİYESİ'NE 'GASTRONOMİYE DEĞER KATAN BELEDİYE' ÖDÜLÜ

2022-04-05 12:24:52
EDİRNE BELEDİYESİ'NE  'GASTRONOMİYE DEĞER KATAN BELEDİYE' ÖDÜLÜ
Edirne Belediyesi, Favori Lezzetler Gazetesi ve Favori Magazin TV tarafından düzenlenen Favori Lezzetler Ödülleri’nde ‘Gastronomiye Değer Katan Belediyeler’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 bin 300 yıllık tarihe sahip Edirne’de gastronomi alanında yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Edirne Belediyesi olarak tarihimize de lezzetlerimize de sahip çıkmaya ve bu değerlerimizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Bu gurur hepimizin” dedi.

Edirne Belediyesi’nin geçmişten günümüze uzanan, Edirne Sarayı Şenlikleri ve Mutfağı kitap çalışması, Edirne Kent Müzesi bünyesinde yapılan Sözlü Tarih çalışmaları ile yeniden vücut bulan ve Edirne Belediyesi tarafından 3 dilde basılan “Edirne Yahudi Yemekleri” kitabı ile Edirne’nin göç ile gelen ve yerel lezzetlerinin tespiti için yaptığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Edirne Belediyesi gastronomi ve turizm sektörünün öncü yayınlarından Favori Lezzetler Gazetesi ve Favori Magazin TV’nin düzenlemiş olduğu Favori Lezzetler Ödülleri’nde ‘Gastronomiye Değer Katan Belediyeler’ kategorisinde ödüle layık görüldü. İstanbul Elite World Hotel Asia’da düzenlenen ödül törenine sanat, sinema, siyaset ve iş dünyasından pek çok kişi katıldı. Özlem Mekik ve Gökay Kalaycıoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen ödül törenine Edirne Belediyesi adına Özel Kalem Müdürü Egemen Ilgın katıldı. Özel Kalem Müdürü Egemen Ilgın Edirne Belediyesi adına ödülü, Favori Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Tapar ile Edirne Belediye Başkanlarından Dilaver Bey’in 3. kuşaktan yeğeni Edirneli Gurme Şef Haldun Tüzel’den aldı.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne’nin tarih boyunca Balkanlar’dan, Rumeli’den ve birçok ülkeden göç aldığını ve birçok uygarlık, millet, din ve kültür ile büyük sentez yaşadığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “8300 yıllık bir geçmişe sahip olan Edirne’mizi sadece tarihten bir parça olarak görmek ve anlatmak yanlış olacağı gibi tarihimize, kültürümüze ve geleceğimize yanlış bir-tat bilgi bırakmak olacaktır. Bu göçlerin sosyal, kültürel ve gastronomik açıdan ele alınarak,  kayıt altına alınması da gerekiyordu. Bu konuda yaptığımız akademik çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Edirne Belediyesi olarak tarihimize de lezzetlerimize de sahip çıkmaya ve bu değerlerimizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Bu gurur hepimizin” dedi.

Edirne Belediyesi ile birlikte Gastronomiye Değer Katan Belediyeler ödülünü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi aldı.