EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN EMNİYETE 5 ADET ARAÇ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte asayiş ve trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne Edirne Belediyesi’nce hibe edilen 5 adet aracın teslimini gerçekleştirdi.

2022-01-03 11:20:52
EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN EMNİYETE 5 ADET ARAÇ
Edirne Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda İl Emniyet Müdürlüğü’ne asayiş ve trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 adet araç alınması konusunu görüşerek, oybirliğiyle kabul etmişti. Edirne Belediyesi tarafından alınan 5 adet araç bugün düzenlenen törenle İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, ortak yapılan çalışmalar sonucu halka yapılacak hizmetlerin daha kaliteli ve hızlı gerçekleşeceğini söyledi.

Edirne Belediyesi ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan çalışmanın büyük önem arz ettiğine değinen Alçalar, Edirne Belediyesi tarafından hibe edilen araçlar için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Polisin kaliteli ve hızlı hizmet vermesi için polis-vatandaş işbirliğinin önemine dikkat çeken Alçalar “Edirne’de göreve başladığım günden bugüne kadar, Edirne halkının polis teşkilatının yanında ve her daim destek olduğunu görmekteyim. Yürüdüğümüz zor şartlarda canla başla görev yapan meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bir şehirde birlik ve beraberlik varsa orada mutlaka güzel sonuçlar, güzel işler ortaya çıkar” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Sayın Valimizin önderliğinde Edirne’de tüm kamu kurumları, kuruluşları, sivil toplum kuruluşları Edirne ortak paydası adı altında, çatısı altında birlikte hareket ediyoruz. Bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz. Kuşkusuz biz aslında her ne kadar flamalarımız, tabelalarımız, unvanlarımız farklı olsa da toplumdaki pozisyonlarımız farklı olsa da hepimiz ortak amaca hizmet ediyoruz. İki ortak amacımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağımızın sonsuza kadar gönderde kalması” dedi.
Belediyelerle, Emniyet Müdürlüğü’nün bazı hizmetlerinin ortak olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Tatillerde herkes talini yaparken, Emniyet çalışır, Belediye çalışır. Bayramda, seyranda aynı şekilde, pandemi de aynı şekilde. Görev tanımlarımız farklı olsa da her iki teşkilatın da ortak amacı görev yaptığı bölgede, şehirde kentte kasaba da insana hizmet. Edirne Belediyesi çok varlıklı, çok zengin, ekonomik anlamda çok güçlü bir belediye değil ama meclis üyelerinin yürekleri çok zengin. Biz Sayın Emniyet Müdürümüz ile konuştuğumuzu meclis üyeleri ile paylaşırken, 3 adet araç diye paylaşmıştım, meclis üyelerim 5 adet olsun dediler. Bugün 5 adet aracı Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne hibe etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Keşke imkanımız olsa daha fazlasını yapabilsek. Edirne Belediyesi olarak tüm imkanlarımız 7/24 görev yapan Emniyet Teşkilatımızın hizmetinde. Belediye sizin belediyeniz. Edirne’deki her vatandaşın olduğu gibi sizin de belediyede eşit hakkınız, eşit hukukunuz var. Geçtiğimiz yıllarda yine benzer bir çalışma kapsamında 2 adet de motosiklet hibe etmiştik, Yunuslarımızın kullanması için. Elimizden geleni paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz. Çünkü bir şehirde huzur yoksa hiçbir şey olmaz. Bir şehirde güvenlik yoksa, can ve mal güvenliği yoksa o şehri hiçbir yere taşıyamazsınız. Eğer bugün Edirne, İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3. şehir ise yurtdışından milyonlarca vatandaş gelip burada zaman geçiriyorsa, alışveriş yapıyorsa bunda en büyük başarı Emniyet güçlerinindir ” diye konuştu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp de devletin yürüttüğü tüm kamu hizmetlerinin kendi içerisinde hayati olduğuna dikkat çekti. Emniyet Teşkilatının 7/24 hizmet verdiğini belirten Canalp, yeni yapılan İl Emniyet Müdürlüğü binasının geçen yıl hizmete girdiğini söyledi. Hızlı ve kaliteli hizmet için donanımında çok iyi olması gerektiğine dikkat çeken Canalp, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın öncülük ettiği, Belediye Meclis Üyelerimizin oybirliğiyle İl Emniyet Müdürlüğü’ne 5 adet aracı hibe ediyor olmaları son derece güzeldir. Bu güzelliği başka bir güzellik ile arttırma ihtiyacı da ortaya çıktı. Bundan 3 hafta kadar önce ben de  Edirne Valiliği olarak, tıpkı Edirne Belediyemizin yapmış olduğu gibi 5 adet yeni aracın alınması ile ilgili Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’na araçların bedellerini gönderdim” diye konuştu.

Gürkan, daha sonra Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte hibe edilen araçların anahtarlarını Emniyet Teşkilatına teslim etti.