EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN EMEKLİ PERSONELE VEFA

Türkiye’de ilk kurulan belediyelerden birisi olan Edirne Belediyesi, 155. yaşını kutladı. Etkinlikler kapsamında Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Türkiye Belediyecilik Tarihi ve Edirne Belediyesi” konulu panelde Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Öğr. Gör. Haluk Kayıcı ile önceki dönem Belediye Başkanları Güngör Mazlum ve İbrahim Ay önemli bilgiler verirken, Belediyeden emekli olan personele ise plaket takdim edildi.

2022-03-14 12:54:51
EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN EMEKLİ PERSONELE VEFA
2022 Edirne Yılı ve Edirne’nin Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa Edirne Belediyesi’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. 155. yılını kutlayan Edirne Belediyesi bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın moderatörlüğünde  “Türkiye Belediyecilik Tarihi ve Edirne Belediyesi” konulu panel gerçekleştirildi. Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Türkiye’deki Belediyecilik Tarihi, Öğr. Gör. Haluk Kayıcı, Edirne Belediyesi Tarihi hakkında bilgiler verirken, önceki dönem Belediye Başkanları Güngör Mazlum ve İbrahim Ay da belediyecilik hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

Panelde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2022 yılının Edirne için önemine değindi. Belediye Meclis Kararıyla 2022 yılını Edirne Yılı olarak ilan ettiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu yıl aynı zamanda Edirne Belediyesi’nin kuruluşunun 155. yılı. Dönemin Belediye Başkanı Dilaver Bey’in başkanlığında Türkiye’de Belediye Binası olarak ilk kez projesi çizilen Belediye Binası, halkın katkılarıyla 2 yılda bitirildi. 1900 yılından bu yana sadece Belediye Binası olarak hizmet veren özel bir bina. Bu binanın da 122. yılı. Bu bina bizim için, Cumhuriyetçiler için, Cumhuriyet sevdalıları için, Atatürkçüler için de çok kıymetli bir bina. Çünkü 21 Aralık 1930’da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’yi ziyaretinde 4 gece konakladığı, kaldığı bir bina. Dönemin Belediye Başkanı Güngör Mazlum’un 1978 yılındaki çabalarıyla orijinal eşyalar tekrar toparlanır, yukarıda Atatürk’ün kaldığı oda Atatürk Odası haline getirilir. Ve her yıl 21 Aralık’ta Atatürk’ün Edirne’ye geliş yıl dönümlerinde de orada törenlerimiz icra edilmeye başlanır. Güngör Mazlum’un başlattığı Atatürk Odası geleneğini, biz 2014 yılında Atatürk Odası Müze geleneğini olarak başlattık. Hafta sonları da açık olmaya başladı” diye konuştu.

Yeni bir belediye binası yapmayı düşünmediklerini belirten Gürkan, “Ben bu binaya her girdiğimde, her sabah Belediye Binasına adım attığımda Atatürk’ün belediyeden çıkarken çekilmiş videosu gelir aklıma, böyle bir bina bırakılır mı? İhtiyaçlara göre farklı düzenlemeler olabilir ama bu binada değişmeyecek tek şey var Atatürk’ün Odası. Bu asla değişmeyecek. Bu yıl Kurtuluşumuzun 100. yılı ve 2022 Edirne Yılı kapsamında Edirne Belediyesi’nin kuruluşunu da ilk kez bu kadar organize, planlı olarak kutluyoruz” dedi.

Panelin ardından ise Belediyeden emekli olan personele plaket takdim edildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan Belediyedeki hizmetlerinin ardından çeşitli tarihlerde emekli olan ve törene katılan toplam 51 kişiye teşekkür plaketi verdi.