EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN, ROMAN ÇALIŞTAYI’NDA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen İzmir Roman Buluşması’na katılarak, Roman Dostu Edirne’de Romanlara yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Roma Active Albania ve ERGO Network ortaklığında yürütülen ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin Türkiye yürütücüsü olduğu “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Kadınının Değişim Gücü“ projesi çerçevesinde düzenlenen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünün de sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tüm dünyada insanlar eşit hale gelene kadar ve dünyanın bütün kaynaklarından, bütün zenginliklerinden eşit bir şekilde faydalanana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

2023-01-16 08:34:02
EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN, ROMAN ÇALIŞTAYI’NDA

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Roman Buluşması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li 58 belediye başkanı ile ilk olarak Roman Hakları Çalıştayında bir araya geldi. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Roma Active Albania ve ERGO Network ortaklığında yürütülen ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin Türkiye yürütücüsü olduğu “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Kadınının Değişim Gücü“ projesi çerçevesinde düzenlenen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünün de sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çalıştayda Roman dostu Edirne’de yapılan çalışmaları aktardı.

Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen "Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)" programında Edirne Belediyesi’nin programda yer alan pilot belediyelerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, bu kapsamda Romanların en çok yaşadığı bölge olan Çavuşbey Mahallesi’nde Edirne Belediyesi ROMACTED Çocuk Evi’ni hizmete sunduklarını ve burada çocuklara yönelik çeşitli eğitimlerin devam ettiğini aktardı.  Bugüne kadar dar gelirli 241 Roman vatandaşı ihtiyaçlarına yönelik yeni evlerle buluşturduklarını belirten Başkan Gürkan, Romanların Türkiye’nin ve Edirne’nin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Gürkan, “İnsanların hepsi kendini bir etnik kökene ait hissedebilir. Bu doğal ve yadırganacak bir durum değildir. Ama sonuç itibari ile Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes zengini, fakiri, eğitimlisi, eğitimsizi bu büyük milletin bir parçasıdır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu, gururlu ve eşit bir yurttaşıdır. “Ne Mutlu Türküm” diyene sözünün en güzel ifadesidir. Edirne, kendini roman olarak ifade eden vatandaşlarımızın belki de nüfusa oranla en yoğun yaşadığı illerden birisidir” dedi.

Türkiye’de en çok Roman çalışanın istihdam edildiği kurumun Edirne Belediyesi olduğuna da dikkat çeken Gürkan, “Belediyemizde ben Romanım diyen, kendini Roman olarak, ifade eden arkadaşlarımızın çalışanlarımız arasındaki oranı yüzde 23’dür. Bu rakam hiçbir kurum ve kuruluşta olmayan bir orandır. Biz birlikte mutluyuz. Birlikte doğduk birçok arkadaşımla, birlikte büyüdük, birlikte yaşamaya, birlikte çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Romanlarda toplumumuzun diğer tüm fertleri gibi büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Vatanına, milletine bağlı Atatürk’ün yolundan vazgeçmeyen eşit yurttaşlarımızdır” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, “Roman kardeşlerimizin her konuda daha da güçlenmesi adına başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz. Tüm dünyada insanlar eşit hale gelene kadar ve dünyanın bütün kaynaklarından, bütün zenginliklerinden eşit bir şekilde faydalanana kadar mücadelemiz devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.