BİNLERCE KİŞİ EDİRNE SOFRASI’NDA BULUŞTU

Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve Ramazan ayında Kadir Gecesi’nde kurulan Edirne Sofrası’nda binlerce kişi bir araya geldi.

2022-04-28 07:13:37
BİNLERCE KİŞİ EDİRNE SOFRASI’NDA BULUŞTU

Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve Ramazan’da Kadir Gecesi’nde kurulan Edirne Sofrası İftar Yemeği, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamamıştı. Her yıl binlerce Edirneliyi iftarda bir araya getiren Edirne Sofrası, iki yılın ardından yeniden gerçekleştirildi.

Saraçlar Caddesi’nde kurulan Edirne Sofrası’na Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ev sahipliği yaparken, düzenlenen iftar yemeğine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, adli ve idari yargı mensupları, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Cami Hocası Recep Çermaoğlu’nun iftar ezanını okunmasının ardından binlerce kişi hep birlikte orucunu açtı. Daha sonra Edirne Duahanı Nuri Böcekbakan eşliğinde dualar edildi.

İftar programı, Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun ilahi konseriyle sona erdi.