BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

2021-12-07 12:55:57
BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, Edirne’nin en önemli ve en uzun caddesi olan “Talatpaşa Caddesi” ile doğusunda eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semti altında bulunan kısmının çevreyolu bağlantısının bulunduğu karayolları sorumluluk sınırına kadar ve batısında bulunan E-5 karayolu caddesiyle birlikte TED koleji yakınındaki yeni Kırklareli yolu kavşağına kadar olan kısımlar da dahil olmak üzere bu caddenin adının “Atatürk Bulvarı” olarak adlandırılması konusu da oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, 2-9 Aralık haftasının Mevlana Haftası olarak kutlandığını söyledi. Mevlana’nın Türk kültürünün önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Çakır, “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Tüm taraflar, tüm paydaşlar engelliler ile ilgili tüm farkındalık çalışmalarını yaptı. Belediye olarak da bu hassasiyeti, tabi ki gösterdik.  Sadece anmak yerine onlarla birlikte olmayı, onlarla birlikte çalışmayı, engelsiz bir kent yaratmayı, bunu Selimiye Meydanı’nda dahi engelsiz bir proje olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız ile sürdürmekteyiz. Aynı zamanda Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yıldönümünü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kadınlarımızla birlikte Atatürk Anıtı’nda kutladık. Bir kez daha kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

BU BÖLGE ATATÜRK BULVARI OLARAK ANILACAK

Belediye Meclis toplantısında, Edirne’nin en önemli ve en uzun caddesi olan “Talatpaşa Caddesi” ile doğusunda eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semti altında bulunan kısmının çevreyolu bağlantısının bulunduğu karayolları sorumluluk sınırına kadar ve batısında bulunan E-5 karayolu caddesiyle birlikte TED koleji yakınındaki yeni Kırklareli yolu kavşağına kadar olan kısımlar da dahil olmak üzere bu caddenin adının “Atatürk Bulvarı” olarak adlandırılması; yine bu caddeden başlayıp Buçuktepe Mezarlığı yanından geçerek Kıyık Caddesi’ne bağlanan ve adı “ATATÜRK Caddesi” olan cadde adının da “Talatpaşa Caddesi” olarak adlandırılması konusu da görüşüldü.

21 Aralık’ta Atatürk'ün Edirne'ye Gelişi’nin kutlanacağını belirten Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, “Başkanımız Recep Gürkan’ın talimatı üzerine o bölgede aydınlatma yapılıyor. Direkleri Edirne Belediyesi tarafından temin edilerek, o bölgede aydınlatma gerçekleştiriliyor. Edirne Belediyesi’nce, Türk Bayrağımız ve Atatürk resimleriyle zaten şenlenmeye başlamıştı cadde. Geçmiş değil bugün gibi yaşıyoruz hala seni. Sanki hiç gitmemiş hep var gibi, diyerek bunu oylamaya sunmak istiyorum” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Çakır, maddeyi oy birliğiyle kabul eden meclis üyelerine alkışlarıyla teşekkür etti.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER, EDİRNE’DE ARTIK ATIK SU BEDELİ DE ÖDEMEYECEK

Bu arada Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kasım Ayı Meclisi’nde gündeme taşıdığı konu da Edirne Belediye Meclisi’nin Edirne Belediye Başkanlığı 2022 Yılı Vergi, Resim, Harç ve Ücret Tarifeleri”nde değişiklik ve ilaveler yapılması ile ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün yazısı ile ilgili madde de meclis gündeminde yer aldı.

Gazilere, şehit ailelerine ve yakınlarına aynı zamanda da engelli oranı yüzde 40 ve üzerinde olan vatandaşlara içme suyunun ücretsiz verildiği Edirne’de artık şehit yakınları ve gazileriden atık su bedeli alınmaması da yapılan oylamada kabul edildi.

Öte yandan, İspanya'da düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden ve Klasik Vücut Geliştirme kategorisinde Dünya Şampiyonu olan Edirneli sporcu Kerem Sadedilci’ye Edirne Belediyesi tarafından ödül olarak bir adet tam Cumhuriyet Altını verilmesi konusu da mecliste görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.