Başkan Gürkan, sergi açılışına katıldı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dijital Hayaller fotoğraf sergisi’nin açılışına katıldı.

2014-04-10 09:55:00
Başkan Gürkan, sergi açılışına katıldı
Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Enver Şengül Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı 44 dijital maniple fotoğraftan oluşan sergi açılışına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da katıldı. Açılışa ayrıca,  Edirne Valisi Hasan Duruer, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, davetliler ve sanatseverler katıldı. Edirne Valisi Hasan Duruer, açılış konuşmasında, Edirneliler'in içinde yaşadığı için pek anlamadığı ancak dışarıdan gelenlerin daha çabuk farkına vardığı farklı bir kent ve Edirne’nin bir sanat ve kültür şehri olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaların şehrin dışına ve yurt dışına çıkması gerektiğini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak yeni belediye başkanı ile bir araya geldiğin ifade eden Duruer, Edirne’nin sesinin yurt dışında duyurmak için çalışmaların hep birlikte yapacaklarını söyledi. Aynı zamanda EFOD denetleme kurulu üyesi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kendisinin fotoğraf merakının fotoğraf sanatçısı Şengül'le başladığını belirtti. İlk sergisini de bir bağış işi için açtıklarını ifade eden Gürkan, "Fotoğraf, sergi derken Behiç Günalan'ın başkanlığı döneminde EFOD'un yönetimine girdim, ama Serdar İyiiz'in başkan olacağını bilsem bir kez daha düşünürdüm" diyerek espri yaptı. EFOD Başkanı Serdar İyiiz de farklı bir formatta sanatseverlerin karşısına çıktıkları için mutlu olduklarını aktardı. Edirne Belediye Başkanı Gürkan'a, Edirne'nin sergi salonu ihtiyacı olduğunu söyleyen Enver Şengül, “Hasan Rızalar'ı, Levniler'i, Dr Rifat Osmanlar'ı yetiştiren Edirne güzel bir sergi salonunu hak ediyordur, başkanımızın bu çağrımıza yanıt vereceğinden eminiz” dedi. İlk defa bu şekilde kreatif bir fotoğraf sergisinin Edirne'de açılacak olmasının önemine değinen Enver Şengül, öğrencileri Servet Çınar, Halil Karabacak, Ahmet Akın, Canan Kaplıca, Deniz Özden, Esra Süsveren, Nilgün Erman, Selva Atalay'ın, 8 ay önce başlanan çalışmaların tamamlanarak sergi aşamasına gelindiğini söyledi. Şengül sergide yaratıcı ürünlerin sergilendiğini belirtti. Daha sonra, Vali Duruer ve Belediye Başkanı Gürkan, sergiyi dolaşarak fotoğrafların teknikleri hakkında bilgi aldı. Sergi, bir hafta boyunca gezilebilecek.