ATIK TOPLAYICILARINA 'BAĞIMSIZ SIFIR ATIK TOPLAYICISI KARTI'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Atık Toplayıcıları" konulu Genelgesi kapsamında Edirne Belediyesi, Edirne’de kağıt, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıklarını toplayacak bağımsız atık toplayıcılarına ‘’Bağımsız Atık Toplayıcısı Kartı” verecek. Bu uygulama ile atık emekçilerine mesleki statü verilerek daha sağlıklı ortamda çalışabilmesi ve atıkların kontrolünün sağlanması hedefleniyor.

2022-09-22 11:02:44
ATIK TOPLAYICILARINA 'BAĞIMSIZ SIFIR ATIK TOPLAYICISI KARTI'

Sıfır Atık yönetmeliği kapsamında çeşitli düzenlemeler yapan Edirne Belediyesi çevre dostu bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Edirne Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bağımsız atık toplayıcılarına ‘’Bağımsız Atık Toplayıcısı Kartı” verecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan “Atık Toplayıcıları Genelgesi” kapsamında Edirne Belediyesi yetki sınırları içerisindeki bağımsız sıfır atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliği oluşturup, Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda karara bağladı.  Bu kapsamda Edirne Belediyesi, atık toplayıcısı olarak çalışmak isteyenlerin başvurusunu alacak. Genelgeye göre İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşılarak uygun bulunanlar, bakanlığın Sıfır Atık Bilgi sistemine kaydedilerek “Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı” ile çalışmaya başlayacaklar.

Kartı olan toplayıcılar Edirne’nin sokaklarında kağıt, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıklarını toplayıp, geri dönüşümünü sağlayacak. Yönetmeliğe göre Edirne Belediyesi yetki alanı içerisinde atık toplama yetkisi sadece bu karta sahip olanların olacak ve toplayıcılar, kayıtlı olunan mücavir alan dışında atık toplayamayacak. Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı, kart sahibi dışındaki kişilerce kullanılamayacak, kullandıran ve kullananlar hakkında idari işlem yapılacak.

Başvurular 15 Ekim - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne şahsen yapılacak.