AĞIRLIĞINCA AYÇİÇEK YAĞI TESLİM EDİLDİ

Edirne Belediyesi tarafından “Edirne'ye gel, ciğerimi ye" temasıyla gerçekleştirilen 10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kapsamında düzenlenen Acı Biber Yeme Yarışması’nın birincisi Emrah Mucurtay, ödül olarak ağırlığınca ayçiçek yağı kazanmıştı. 92 litre ayçiçek yağı, Emrah Mucurtay’a teslim edildi.

2022-05-18 13:56:32
AĞIRLIĞINCA AYÇİÇEK YAĞI TESLİM EDİLDİ

Edirne Belediyesi tarafından “Edirne'ye gel, ciğerimi ye" temasıyla gerçekleştirilen 10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin son gününde “Acı Biber Yeme Yarışması” düzenlenmişti. Türkiye’nin en acı yarışmasında katılanlar en çok Karaağaç biberini yiyebilmek için birbiriyle yarıştı. Yarışmada 92 adet acı biberi yiyen Üniversite öğrencisi Emrah Mucurtay, yarışmanın birincisi olarak, ağırlığınca Ayçiçek yağının sahibi oldu.

Şanlıurfa’dan buraya okumak için gelen Emrah Mucurtay’a ödülleri teslim edildi.

Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OLİN) Trakya Bölge Müdürü Melih Kirişada, Emrah Mucurtay’ın evine kadar giderek, 92 litre Ayçiçek yağını teslim ettiklerini söyledi.

Emrah Mucurtay da kendisinin Şanlıurfalı olduğunu ve acıyı da çok sevdiğini belirterek, “Acı biber yarışmasını duyunca katılmak istedim. 92 adet acı biber aslında beni çok etkilemedi, sadece biraz midemi yaktı. Daha da olsa yiyebilirdim. Yarışmanın ödülü de çok güzel. Malum ayçiçek yağı fiyatları da çok yüksek” diyerek, Edirne Belediyesi’ne ve yağları kendisine teslim eden Olin'e teşekkür etti.