52 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE 174 BİN TL MADDİ DESTEK

Edirne Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren 52 amatör spor kulübüne 2022’nin ilk çeyreğinde toplamda 174 bin TL maddi destekte bulundu. 2014 yılından bugüne amatör spor kulüplerinin yanında olduklarını ve yanlarında olmaya da devam edeceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Verdiğimiz azdır biliyorum. Yeterli değildir biliyorum ama gönül koymayın. İnşallah yakın zamanda her şey çok güzel olur” dedi.

2022-03-10 10:04:13
52 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE 174 BİN TL MADDİ DESTEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amatör spor kulüplerine 2014 yılından bu yana verdiği desteğe devam etti. Belediye Meclis Salonu’nda amatör spor kulüpleriyle bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 52 amatör spor kulübüne toplamda 174 bin TL maddi destekte bulunduklarını söyledi.

Ekonominin kötü gittiğine ve her gün her ürüne astronomik rakamlarda zam geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ekonomi kötü, biliyorsunuz her gün her açıdan zam geliyor. Ayakkabısından, topuna, filesinden eşofmanına kadar aklınıza ne geliyorsanız her şey astronomik bir şekilde fiyat artışına girdi.  Belki verdiğimiz bu destek sizlere az geliyordur, yetersiz geliyordur ama emin olun ki biz de çok zor şartlarda görev yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ülkemizin ekonomik durumu düzelir biz de bu payları daha da arttırırız” diye konuştu.

Yaşanan ekonomik sıkıntılara asfalt malzemesi bitüm üzerinden örnek veren Gürkan, “Size sadece söyle bir örnek vereyim, bu yıl 100 bin ton asfalt yol yapmayı planlıyoruz. 3 aydır, çalışıyor arkadaşlarımız. Bu 100 bin ton asfalt yapmak için bitüm diye bir malzemeye ihtiyaç var. Geçtiğimiz Cuma günü bitümün tonu 8 bin TL’ydi. 5 bin ton bitüm 40 milyon TL yapıyordu. Pazartesi günü 9 bin 40 TL oldu tonu. Bizim 40 milyon 45 milyona çıktı. Çarşamba günü 10 bin 130 TL’ye çıktı. Bizim 40 milyon 50 milyona çıktı. Bugün 10 bin 880 TL’ye çıktı. Bizim 40 milyon 55 milyona yükseldi. Biz de rakamlar büyük olduğu için 1 liralık artış biz de milyonlarca artışa sebep oluyor. O yüzden kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz azdır biliyorum. Yeterli değildir biliyorum ama gönül koymayın. İnşallah yakın zamanda her şey çok güzel olur” dedi.

Amatör spor kulüplerinin temsilcileri de verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.