2022 EDİRNE'NİN YILI OLACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelilerin yeni yılını kutlayarak, 2022 yılını Edirne Yılı olarak ilan ettiklerini ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2022 Edirne Yılı’nın her alanda coşkuyla kutlanacağını söyledi.

2021-12-30 11:39:13
2022 EDİRNE'NİN YILI OLACAK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“Sevgili Edirneliler, bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde yepyeni bir yıla girmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktayız. 2020 yılının ardından 2021 yılı da tüm dünyanın pandemi ve ekonomik kriz ile mücadele ettiği bir dönem oldu. Tüm yaşananlara rağmen umudumuzu kaybetmedik. Pandeminin ve ekonomik krizin yaralarını sarmak adına hepimiz var gücümüzle mücadele ettik, mücadele etmeye de devam ediyoruz. Şimdi yeni bir yıla girmenin heyecanı içerisindeyiz.

2022 bizim için çok önemli. Çünkü 25 Kasım 2022 Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı. Bu nedenle belediye meclisi kararı ile 2022 yılını Edirne Yılı olarak ilan ettik. 2022 yılını, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm planlarımızı yaptık, hazırlıklarımızı tamamladık. 2022 turizmden ekonomiye, sosyal hayattan kültürel etkinliklere kadar Edirne’nin yılı olacak. Hep birlikte gelecek kuşaklara daha güzel bir Edirne bırakmak için daha fazla çalışacağız.

Edirne yılı için yapmış olduğumuz planlamaların ilk sürprizini sizlerle paylaşmak istiyorum. 25 Kasım 2022’de Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılında Edirne’ye 100. Yıl Anıtı’nı kazandıracağız.

2022’nin son iki yılda yaşadığımız tüm olumsuzlukların geride kalacağı bir yıl olması en büyük temennimiz.
2022’de, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılında Edirne’deki sıcak iklimin, kardeşliğin, barışın ve huzurun tüm dünyayı sarmasını diliyorum.  Edirne yılının tüm insanlık için sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyorum”