2. YERLİ TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Edirne Belediyesi, yerli üretimi desteklemek, Edirne’nin bereketli topraklarına tekrardan can vermek; en büyük mirasımız olan yerli tohumu geleceğe taşıyarak; sağlıklı ve zengin yarınlar bırakmak adına Yerli Tohum Takas Şenliği’nin ikincisini düzenliyor. “Geleceğimiz için yerli tohuma sahip çıkacağız” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19-20 Mart tarihleri arasında Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenecek olan 2. Yerli Tohum Takas Şenliği’ne tüm Edirne halkını davet etti.

2022-03-15 11:16:13
2. YERLİ TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Edirne’nin bereketli topraklarına yeniden can vermek; çiftçileri yerli tohuma yönlendirerek; gelecek ve yarınlar için önemli bir adım atmak isteyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2019 yılının Mart ayında Yerli Tohum Takas Şenliği’ni başlatmıştı. Çin'de başlayıp, tüm dünyaya yayılan COVİD-19 pandemisi nedeniyle 2 yıl ara verilen Edirne Belediyesi Yerli Tohum Takas Şenliği, yeniden Edirneliler ile buluşuyor.

19-20 Mart tarihleri arasında Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenecek olan şenliklerin ilk günü yerli tohumların geleceğimizin mirası çocuklara teslim edilmesiyle başlayacak. Katılımcı belediyelerin, kamu kurumların ve STK’lara ait stantların ziyaret edilmesiyle devam edecek olan şenliklerde ayrıca çocuklar için çim adam yapımı, tohum ekim atölye çalışmaları da yer alacak. Belediye Bandosu’nun mini konserinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer ile Gazeteci-Yazar Cem Seymen’in katılımlarıyla “Başka Bir Tarım Mümkün” konulu konferans düzenlenecek.

20 Mart Pazar Günü ise Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi ile Üretici Kadınlar Pazarı’nın çalışmalarının tanıtılmasının ardından; Edirneli üreticilere fide ve tohum dağıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca çiftçilere yönelik üretilebilecek alternatif ürünlerle ilgili eğitim konferanslarının da yer alacağı şenliklerde çocuklara yönelik atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Şenliklere Edirne Belediye Bandosu ve Moriz Ritim Grubu da konserleriyle renk katacak.

Yerli tohuma gönül verenleri bir kez daha Tohum Takas Şenliği’nde buluşturacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19-20 Mart tarihleri arasında Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenecek olan 2. Yerli Tohum Takas Şenliği’ne tüm Edirne halkını davet etti.