KORONA GÜNLERİNDE GÜZEL HABER

KORONA GÜNLERİNDE GÜZEL HABER

Tüm dünyanın COVİD-19 salgınına karşı büyük bir mücadele verdiği bugünlerde sağlığına kavuşan sokak köpeği Kutup; yaşanan bu zor günlere umut oldu. Sağlığına kavuşan ve hayvansever tarafından sahiplenilen Kutup yeni yaşamına ‘Merhaba’ dedi.

17 Nisan 2020 - 10:33 - Güncelleme: 17 Nisan 2020 - 10:48

Edirne’nin Kaleiçi Semti’nde ölmek üzereyken hayvanseverler tarafından bulunan ‘Kutup’ Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü. Genetik dokusundaki hasardan dolayı kemikleşme sorunu yaşayan Kutup’un tedavisi burada mümkün değildi. Edirne Belediyesi’nin yaklaşık 4 yıl önce yaptığı protokol kapsamında Kutup; İstanbul Veterinerlik Fakültesi’ne götürülerek, burada tedavi altına alındı. Kutup, yaklaşık 10 ay sonra sağlığına kavuşarak, Edirne’ye geri geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “22 Dost Eli Derneği, 10 ay önce bizimle iletişime geçti. Alabay cinsi köpeğin tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de Edirne Belediyesi olarak İstanbul Veterinerlik Fakültesi ile bundan 4 yıl önce bir protokol yapmıştık. Odaya tedaviye gönderdik. Kutup, tedaviye cevap verdi. Şimdi çok güzel bir köpek oldu. Koronavirüsü ile mücadele ettiğimiz bu dönemlerde böyle güzel haberlerde vermek istiyoruz. Kutup’u sahiplendirdik. Yeni sahipleri de ona çok iyi bakıyorlar. Ayrıca Edirnelilere de buradan seslenmek istiyorum. Onlar evde kalsınlar biz sokak hayvanlarına ekiplerimiz ve hayvansever dostlarımız ile birlikte çok güzel bakıyoruz. Onları besliyoruz. Yeter ki Edirneliler evlerinde kalsınlar” dedi.

22 Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Esvet Kütük de süreç hakkında bilgi vererek, Kutup’un 10 aylık bir tedavi sonrasında iyileştiğini ve yeni hayatına ‘merhaba’ dediğini söyledi.

2020/04/988150.jpg
2020/04/5224549.jpg
2020/04/1274637.jpg

ESNAFTAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ