ZAFERİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Fener Alayı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı Edirne’de coşkuyla kutlandı.

2022-08-31 12:59:32
ZAFERİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Edirne Belediyesi tarafından Fener Alayı düzenlendi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanan kortej, Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde ellerindeki Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Geldikleri gibi giderler” sözünü hatırlatan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk, bir avuç kahramanla birlikte İstanbul’un bütün engellemelerine rağmen 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basar ve ulusal kurtuluş savaşını başlatır. Bu bütün mazlum milletlere örnek olan bir savaştır” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile son bulduğunu söyledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sonsuza kadar kutlanmaya devam edeceğini belirten Gürkan, “Çünkü bu zafer, Türk’ün bu dünyaya çaktığı en büyük çividir.  Elbette kaybedenlerin karşısında kazanan olmak onurludur, gururludur ama biz milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe, vatan işgal edilmedikçe savaş bir cinayettir, diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız” dedi.

2023 yılında Cumhuriyeti’nde 100. yılını kutlayacaklarını belirten Gürkan, “Bu Cumhuriyeti kuran, bu toprakları bize tekrar vatan yapan, yurt yapan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Cumhuriyeti onlar bize armağan ettiler, biz de tıpkı Ata’mızın dediği gibi Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için son nefesimize kadar mücadele etmeye söz veriyoruz. 29 Ekim 2023’te hep beraber bugünlerden daha zengin daha güçlü daha özgür bir Türkiye’de Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına zenginlikle, özgürlükle, hakla, hukukla, adaletle ‘Merhaba’ diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.