Uluslararası Tarihi Peyzaj ve Kültürel Miras Çalıştayı

Edirne Valiliğinin katkıları, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mississippi State Üniversitesi işbirliğinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda, Uluslararası Tarihi Peyzaj ve Kültürel Miras Çalıştayı düzenlendi.

2014-05-22 07:56:00
Uluslararası Tarihi Peyzaj ve Kültürel Miras Çalıştayı
Edirne Valiliğinin katkıları, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mississippi State Üniversitesi işbirliğinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen Uluslararası Tarihi Peyzaj ve Kültürel Miras Çalıştayı'nın açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki eksikliklerin farkında olduklarını, çalıştay sonuçlarını yol göstermesi açısından çok değerli bulduklarını söyledi.   Edirne Valisi Hasan Duruer, “Dünyanın en güzel şehirlerini kurmuş bir milletiz fakat son 40-50 yıla baktığımızda bu şehirleri tahrip etme konusunda da üstümüze olmadığını söylemek isterim" dedi.   Duruer, peyzaj konusunda Edirne'de de hatalar bulunduğunu belirtti. Peyzajın ağaç dikmek anlamına gelmediğini belirten Duruer, şöyle devam etti: “Dünyanın en güzel şehirlerini kurmuş bir milletiz, gerek İstanbul olsun, gerek Edirne olsun fakat son 40-50 yıla baktığımızda bu şehirleri tahrip etme konusunda da üstümüze olmadığını söylemek isterim. Ağaç dikmeyi peyzaj sanan bir milletiz. Çalılarla peyzaj oluşturabilecekken, villa bahçesinde bakılabilecek pahalı ağaçları yol kenarlarına dikerek peyzaj yaptığımızı düşünüyoruz. Bu da bakım ücretleriyle bir anlamda masrafları artırıyor.”   Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kentteki eksikliklerin farkında olduklarını, çalıştay sonuçlarını yol göstermesi açısından çok değerli bulduklarını söyledi.   Önlerine iki paradigma koyduklarını anlatan Gürkan, "Yeni hatalar yapmayacağız, var olan hataları da zaman içinde regüle edeceğiz. Tüm paydaşların katılımıyla Edirne için bir master planı hazırlamak istiyoruz" dedi.   Çalıştayda, açılış konuşmaların ardından akademisyenler gruplar oluşturarak programa devam etti.   Etkinlik, 24 Mayıs'a kadar sürecek.