ULUSLARARASI EDİRNE 23 NİSAN ÇOCUK BİLİM FESTİVALİ

Edirne Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, ‘Uluslararası Edirne 23 Nisan Çocuk Bilim Festivali’ ile yeni bir festivale imza atıyor. 22-23 ve 24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Edirne 23 Nisan Çocuk Bilim Festivali’yle çocuklar hem öğrenecek hem de gönüllerince eğlenecek.

2022-04-18 11:59:35
ULUSLARARASI EDİRNE 23 NİSAN ÇOCUK BİLİM FESTİVALİ

Edirne Belediyesi, 2022 Edirne Yılı etkinlikleri kapsamında Edirnelileri yine bir festival ile buluşturuyor. Pandemi nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 2 yıl boyunca evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar, bu yıl gönüllerince eğlenecek.

Uluslararası Edirne 23 Nisan Çocuk Bilim Festivali,  22 Nisan Cuma Günü düzenlenecek olan açılış programı ile başlayacak. Saat:16.00’da Edirne Belediyesi önünde toplanacak olan kortej Saraçlar Caddesi’ne kadar Edirne Belediye Bandosu eşliğinde yürüyecek. Saraçlar Caddesi’nde açılış konuşmalarının ardından ulusal ve uluslararası halk oyunları gösterileri sahnelenecek. Sahne gösterilerinde Türkiye’den gelen ekiplerin yanı sıra Bulgaristan, Moldova, Bosna-Hersek, Kırgızistan, Gürcistan, Romanya’nın halk oyunları ekipleri yer alacak.

Gösteriler, 23 Nisan Cumartesi Saat:18.00’de Saraçlar Caddesi’nde devam edecek.

ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 23 Nisan Cumartesi Saat:12.00’de Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde Çocuk Şenliği’nin açılışı gerçekleştirilecek. Yıl içerisinde müzede düzenlenen kurslara katılan çocuklara kurs bitirme sertifikaları takdim edilirken, Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin bale ve dans gösterileri Edirneliler ile buluşacak. Program, Octopus Jimnastik Kulübü öğrencilerinin jimnastik gösterileri ve ‘Adam Olacak Çocuk’ programıyla devam edecek. Müzenin içerisinde de farklı etkinlikler de yer alacak.

BİLİM FESTİVALİ

Bilim Festivali ise Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilecek. 24 Nisan Pazar Saat:12.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde çocuk kitabı yazarları Nurgül Ateş ve Başar Atarbay, kitaplarını imzalayacak. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitim Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım ve öğrencileri çocuklarla birlikte interaktif kimyasal deneyler yapacak, aromatik yağlar ile yaptıkları parfümleri de misafirlere dağıtacaklar.

Edirne Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğretmen ve öğrencileri kimyasal deneyler yaparak, Robotik Kulübü’nün etkinlikleri ve kendi yaptıkları droneları sergileyecek.

Edirne Gençlik Spor Merkezi Deneyap Atölyesi öğrencileri, fizik, kimya, biyoloji deneyleri ve robotik etkinleri çocuklarla buluşturacak.

TED Edirne Koleji yine çeşitli deneyler yaparak, bilimsel, sanatsal ürünlerini sergileyecek. Programa TED Koleji Kürek Takımı da katılım sağlayacak.

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi eğitmenleri de Oobleck Atölyesi kurulumunu yaparak, çocuklarla birlikte deneyler yapacak.

Edirne AFAD İl Müdürlüğü Deprem Simülasyon TIR’ı da etkinliklerde yer alacak ve afet bilincinin geliştirilmesi konusunda eğitim vererek, deprem öncesi, sırası ve sonrasında nereler yapılması gerektiğini çocuklara uygulamalı olarak anlatacak.

Geleneksel Çocuk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’nün de yer alacağı şenlikte çocuklar geleneksel oyunlarla buluşacak.