SELİMİYE CAMİİ VE KÜLLİYESİ REKREASYON PROJESİ SONA YAKLAŞTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesi’ne, finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Selimiye Camii ve Külliyesi Rekreasyon Projesi’nin sona yaklaştığını söyledi. Ramazan Bayramı gibi tamamlanması planlanan bu proje, Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği Selimiye Camii’ni tamamıyla gün yüzüne çıkartacak.

2022-03-03 07:15:20
SELİMİYE CAMİİ VE KÜLLİYESİ REKREASYON PROJESİ SONA YAKLAŞTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesi’ne, finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Selimiye Camii ve Külliyesi Rekreasyon Projesi kapsamında gerçekleştirilen meydan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Meydan düzenleme çalışmalarının sona yaklaştığını ve Ramazan Bayramı gibi tamamlanacağını belirten Başkan Gürkan, “Selimiye ile Eski Camii arasında kalan yaklaşık 50 bin metrekarelik alan Türkiye’nin en büyük açık alanlarından biri olarak, kentimizin tacı, muhteşem Selimiye Camii’ni, Mimar Sinan’ın Ustalık eserini tamamıyla gün yüzüne çıkardı” dedi.

Şuanda alanda sert zemin kaplamalarının yapıldığı ve bu nedenle de bazı vatandaşların alanda yeşil alan olup olmayacağını merak ettiklerini belirten Gürkan,  “Bu alanda yaklaşık 25 bin metrekare yeşil alan oluşacak. Yine tarih eserin formuna uygun bitki örtüsü düzenlenecek. Bu çalışmalarda bu hafta başlıyor. Her şey Edirne için. Selimiye insanlığın anıt eserlerinden birisi. Bir tarafıyla muhteşem bir ibadethane diğer tarafıyla tüm dünya insanlığının sorumluluğunda olan bir anıt eser. Selimiye’yi dedelerimizden aldığımızdan daha güzel, korunaklı ve estetik bir şekilde gelecek kuşaklara emanet etmekte bizim başlıca görevimiz. 2022 Edirne Yılı’mız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.