Şehit Polis’in ismi doğum gününde, caddeye verildi

Edirne Belediye Başkanlığı’nca, Şehit Emniyet Müdürü’nün ismi, Edirne’de bir caddeye verildi.

2014-05-28 13:04:00
Şehit Polis’in ismi doğum gününde, caddeye verildi
Edirne Belediye Meclisi tarafından, geçtiğimiz ay görev başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın ismi, doğum gününde bir caddeye verildi. Nisan ayı ortalarında Menzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak'ta bir eve silahlı saldırı olayına giden iki polis memurunu yaralayan şahısların yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyon esnasında, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Şehrin huzur ve güvenliği için şehit düşen emniyet müdürünün isminin yaşatılması için, Başkan Recep Gürkan başkanlığında toplanan Belediye Meclisi; Abdurrahman Mahallesi Hacı Yahya Köprüyolu Caddesi ile birleştirilen İstasyon Mahallesi Sanayi Sitesi 1. Caddesi’nin ismi Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Caddenin açılışına Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, şehit müdürün eşi Velda ve kızı Katre Cağla ve çok sayıda polis katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Duruer, “Toplumları ayakta tutan kahramanlardır. Bu kahramanlar, bu değerli kardeşimiz gibi canını feda edebilen insanlardır. Onlar olmasaydı biz bu topraklarda huzur içerisinde yaşayamazdık, bu topraklarda payidar olamazdık.” dedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal birliği, bölünmez bütünlüğü için canını veren bütün şehitlerin kendileri için kutsal olduğunu söyledi. Ancak Ertan Müdürün doğrudan bu şehir için şehit olması nedeniyle kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Gürkan, “Ertan’ın bedenini belki toprağa verdik ama şundan emin olun, Ertan Nezihi Turan 150 bin Edirnelinin kalbinde. Siz aslında onu toprağa değil 150 bin Edirnelinin kalbine gömdünüz. Bundan emin olun. O bizim bir kardeşimiz, bir şehidimiz olarak her zaman benliklerimizde müstesna yerini korumaya devam edecektir.” diye konuştu. İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise şehit müdürün ismi bir caddeye verilerek görevlerini yerine getirmek istediklerini kaydetti. Önerilerini, belediye başkanı ve meclis üyelerine ilettiklerini dile getiren Baştuğ, “Hiçbir tereddütleri olmadan bizimle ortak duygularımızı paylaştılar. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.