Ruhsatsız Kafe’nin yıkımı gerçekleştirildi

2014-04-28 11:53:00
Ruhsatsız Kafe’nin yıkımı gerçekleştirildi
  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ruhsatsız kafesi için yıkım emri verdi. 1. Murat Mahallesi'nde Zihni Şengün'e ait kaçak kafenin yıkımına karar verildi. Belediye Başkanı Gürkan, mahalleye giderek, mahkeme kararı uyarınca yıkım kararını bizzat verdi. Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin yıkım kararının uygulandığını söyledi. Kafe sahibinin yıkım kararına engel olmadığını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu: "Zihni beye sorumlu bir vatandaş olmasından dolayı teşekkür ederim. Yasalar önünde herkes eşittir. Kafenin sahibi Zihni Bey benim yakın dostum, arkadaşım ama bu dostluklar yasaları uygulamamıza engel değil. 'Yasa buysa boynumuz kıldan ince' dedi. Örnek olmasını diliyorum." Belediye Başkanı Recep Gürkan, yıkımın tamamlanmasının ardından alanın yeşil alan olarak kullanılacağını, geçtiğimiz dönemde 3 derneğe verilen ve yeşil alan olması gereken arsaların da geri alınacağını kaydetti.