"Polis Teşkilatımızın 169.yılı kutlu olsun"

2014-04-09 08:22:00
"Polis Teşkilatımızın 169.yılı kutlu olsun"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Nisan Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı. “Bu zor görevi başarıyla sürdüren, dürüst, şerefli ve onurlu Polis Teşkilatını kutluyorum.” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümü sebebiyle şu açıklamalarda bulundu: “Türk polis teşkilatı; 10 Nisan 1845 yılında kurulmuş, kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyetinin birliğini, huzur ve güvenliğini korumayı başarmış büyük ve güçlü bir teşkilattır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ifade edilen, Laik, Sosyal ve Hukuk Devleti İlkeleri ışığında, disiplinli, adaletli ve insan haklarına saygılı görev anlayışı ile fedakârca görev yapan Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünde sevinç ve kederlerini paylaştığım tüm Polis Teşkilatını kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, toplumumuzda huzur ve asayişi temin etmek gibi önemli görevleri bulunan, gücünü Yüce Türk Milleti’nden alarak, kanunlara bağlı olarak görev yapan tüm Polis teşkilatına Edirne Halkı adına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar geçen süre içerisinde görevlerini yapmakta iken şehit olan Emniyet Teşkilatı mensuplarına Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar, gazilerimize, emekli mensuplarımıza ve görev yapan tüm Emniyet Teşkilatına başarılı bir ömür diliyorum. Tüm polislerimizin öncelikli görevi Türk Milleti’nin, kendilerine duyduğu güveni devam ettirmek olmalıdır. Halkımızın güvenini ve takdirini kazanmış bir Emniyet Teşkilatı gelecek için umut olmaya devam edecektir. Bu anlayışla görevlerini yerine getiren tüm emniyet mensuplarına özverili ve fedakârca çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, nice 169. yıllar dileyerek, şahsım ve Edirne halkı adına selam ve saygılarımı sunuyorum.”