METİN UCA, FATİH’İN DOĞDUĞU ŞEHİRDE FATİHİ ANLATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın daveti üzerine kente gelen Gazeteci ve Tiyatrocu Metin Uca, çok sevilen “Bunu Mu Demek İstedim?” isimli oyunu ile Edirneliler ile buluştu.

2023-03-30 08:48:16
METİN UCA, FATİH’İN DOĞDUĞU ŞEHİRDE FATİHİ ANLATTI

Gazeteci ve Tiyatrocu Metin Uca,  Edirneli Fatih Sultan Mehmet’in Doğumunun 591. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın daveti üzerine Edirne’ye geldi. Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda çok konuşulan “Bunu Mu Demek İstedim?” isimli oyununu sahneleyen Metin Uca, Edirneliler tarafından büyük ilgi gördü. İftar sonrası Edirneliler adeta AKM’ye akın etti. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki bin kişilik salon oyunun başlamasına dakikalar öncesinden doldu. Bazı vatandaşlar da oyunu ayakta izledi.

“Bunu Mu Demek İstedim?” isimli tarihi komedi ile vatandaşları tarihte hiç bilmedikleri bir yolculuğa çıkaran Metin Uca, anlattıkları ile hem düşündürdü hem de güldürdü. Edirneliler, Metin Uca’nın anlattıkları ile kadın-erkek ilişkileri, yeme- içme kültürü ile ilgili birçok soruya gülerek, yanıt buldu.

Oyunu eşi Esra Gürkan ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, oyunun sonunda Metin Uca’ya çiçek takdim ederek, yaptığı davete olumlu yanıt vererek, Edirneliler ile buluştuğu için teşekkür etti.