Kent Park projesinin startını, Edirne Halkı’yla birlikte verdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kent Ormanı Parkı Projesi’nde startı Edirne Halkı’yla birlikte verdi.

2014-04-08 11:38:00
Kent Park projesinin startını, Edirne Halkı’yla birlikte verdi
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, Fırınlarsırtı Mevkii Toplu Konut Alanı kuzeyinde 72 dönüm alan üzerinde kurulan Kent Ormanı Parkı Projesi kapsamında, proje alanında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Halkı’yla birlikte ağaç dikimini gerçekleştirdi. Çok sayıda Edirnelinin katıldığı ağaç dikim töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu benim Belediye Başkanı olarak yaptığım ikinci konuşmam. Şundan gerçekten onurluyum gururluyum. İlk konuşmamı otizmin farkındalığı gününde yapmıştım. Çok önemliydi. Çünkü otistikler zannedildiği gibi engelli bireyler değiller. Edirne belediye olarak bundan sonra ki en önemli projelerimizden biri, edirne de engellilere engelsiz bir edirne sunmak olacak. Kentsel düzenleme ile, çevre tasarımı ile onların erişimini ve ulaşımı kolaylaştırmak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün Belediye Başkanı olarak ikinci konuşmamı yapıyorum. Bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarım burada. Bugün ikinci etkinliğimizi yapıyoruz. Ve ağaç dikerek, bir park yaratarak başlıyoruz. Bugün ağaçlarını dikeceğimiz kent parkımız önceki belediye başkanımız Hamdi Sedefçi direktifleri ile oluşmuştur. Kendisine buradan teşekkür ediyorum bu kente sağladıkları için. Yine belediyemizin başkan yardımcıları başta olmak üzere, bu alanın imara açılmasında, imar çalışmasında imar müdür ve personeline, yine oluşturulmasında park bahçeler müdür ve personeline yürekten teşekkür ediyorum. Onlarla beraber büyüteceğiz Edirneyi. Onlarla beraber daha güzel, daha zengin, daha mürefte ve daha başarılı bir Edirne yaratacağız. Ama bunu yaparken hizmetinde olmaktan onur duyduğumuz, gurur duyduğumuz Edirneli hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum. Bugün burada yeni filizler ekiyoruz. Yıllar sonra dev çınarlar olacaklar ve bütün Edirne’yi kapsayacaklar. Edirne toplumsal barışın, huzurun zenginliğin refahın ve mutluluğun şehri olacak. Edirne de yaşayan herkes ben Edirne de yaşıyorum sözünü gurur duyarak söyleyecek. Edirne’de yaşamayanlar, kıskançlıkla ben Edirne’de yaşayamıyorum diyecek. Bugün itibariyle bizim siyasetimiz bitti. Tabiî ki hepimizin siyasi görüşü, dünya görüşü var, siyasi partisi var. Onlar olmasa bizler bugün bu görevlerde olamazdık. Ama hizmet noktasında 31 Belediye Meclis Üyemizle, 24 Mahalle Muhtarımızla, İl Genel Meclisi Üyelerimizle hep birlikte hizmet edeceğiz. Edirne’ye hizmetin siyasi görüşü yok. Dünya görüşü yok, farklılığı yok. Edirne’ye hizmette ortağız, beraberiz. Bir olucaz, iri olucaz, diri olucaz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün kentimizin en büyük ve bu anlamda ilk parkını açıyoruz. Yaklaşık 72 dönüm devasal bir park. Adı şimdilik kent park, tabi bunu halkımıza sorucağız ne isim koyalım diye. Halkımız ne isim istiyorsa onun ismini koyacağız. Bu kent parkın 72 bin metrekarelik alanının tamamı Edirne Belediyesi’ne aittir. Tabi önümüzdeki süreçte, mülkiyeti belediyemizde olmayan yeşil alanların da mülkiyet sorunlarını da çözeceğimize buradan ayrıca tarihe not düşmek adına söylemek isterim. Yine bu parkta 5 farklı imar adası var. Bir ara yürüyüş aksıyla ayrılıyor birbirinden bunlar. 2 adet büyük kademeli etkinlik alanımız var. Buralarda önümüzdeki süreçlerde çok çeşitli etkinlikler yapacağız. Öncelikli olarak 30 bin üniversite öğrencisini bütün dinamizmini, birikimini, kültürel yetişmişliğini halkımızla birleştireceğiz, bütünleştireceğiz. Yine 2 adet büyük kademeli etkinlik alanımız dışında, 2 adette kademeli küçük etkinlik sahamız var. 3 adet futbol, basketbol, voleybol spor sahamız olacak bu parkımız içersinde. Komplike bir park, yaşamın doğrudan kendisinin içinde olduğu bir park olacak. 16 adet oturma alanımız var farklı farklı alanlarda, farklı büyüklerde. Buralarda çocuklarımızın oyun oynamasını istiyoruz. İnsanlarımızın oturup nefes almasını istiyoruz. Yine geleceğimizin teminatı çocuklarımız için 4 adet tematik çocuk parkı oluşturuyoruz bu alanda. Bisiklet yollarımız olacak. Yürüyüş yollarımız olacak. Ve toplamda bugün 1250 adet fidan ekiyoruz. İnanıyorum ki bu fidanlar büyüyüp, kocaman dev çınarlar haline gelecekler.” diye konuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasının devamında, çocuk tiyatrosu kurarak adına da İstanbul’daki Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan ve geçen ay hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın adını vereceklerini açıkladı. Gürkan ektiği bir fidana da Sarıyer Zekeriyaköy’de kaybolan ve yaklaşık 36 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik’in adını verdi. Belediye Başkanı Gürkan, geçtiğimiz hafta kepçe önüne oturarak, yeşil alanımızın yok olmasını istemiyoruz diyerek eylem yapan Kıymet Teyze ile de bir süre sohbet ederek, Edirne’yi her alanda bir yeşil alan cenneti haline getireceklerini belirterek, yeşil alanların artık halkın alanları olacağını, rantın alanları olmayacağı ifade etti.