KAKAVA VE HIDIRELLEZ’DE ULAŞIM GÜZERGAHLARINA DÜZENLEME

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla 5-6 Mayıs tarihlerinde Sarayiçi’nde düzenlenecek olan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne vatandaşların daha rahat ulaşabilmesi için Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü, yol güzergâhlarına düzenleme getirdi.

2022-04-29 10:25:23
KAKAVA VE HIDIRELLEZ’DE ULAŞIM GÜZERGAHLARINA DÜZENLEME

Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü yaptığı açıklamayla toplu ulaşım, özel araç ve tur otobüsleriyle şenlik alanına ulaşım hakkında bilgiler vererek, bu süreçte kullanılacak olan güzergahları paylaştı.

Yapılan açıklamada şöyle;

TOPLU TAŞIMA İLE ULAŞIM

5 ve 6 Mayıs 2022 tarihinde Sarayiçi Kırkpınar Alanında yapılacak Kakava ve Hıdırellez Şenliklerine gidecek vatandaşlarımızın, yaşanabilecek trafik yoğunluğu nedeniyle öncelikle tüm mahallelerden hizmet verecek toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Bununla ilgili olarak  2A,2B, 3, 5A ve 7E numaralı hatlar Sarayiçi bölgesine kadar seferlerini sürdüreceklerdir.

ÖZEL ARAÇ İLE ULAŞIM

Özel araçları ile gelecek vatandaşlarımız; Saraçhane mevkiinde saraçhane spor tesisleri karşısından (yeni yapılan benzin istasyon yanından) Ek’li krokide 2 numara ile gösterilen ücretsiz otomobil park alanına ve saraçhane Çakır Ağa Camii istikametinden Saraçhane Köprü girişi sağından Ek’li krokide 3 numara ile gösterilen ücretsiz otomobil park alanına parklanma yapacaklardır. Daha sonra şenlik alanına yaya olarak Kanuni Köprüsünden giriş yapacak ve çıkışta ise Belediye Başkanlığımız tarafından yaptırılan köprüden yaya olarak şenlik alanından ayrılacaklardır.

TUR OTOBÜSLERİ İLE ULAŞIM

Şehir dışından otobüsler ile veya şehir içindeki otellerden otobüsler ile gelecek ziyaretçilerimiz 2-3-4 no’lu güzergahları kullanarak Ek’li krokide 1 numara ile gösterilen (Papazoğlu Çayırı ) ücretsiz otobüs park alanına gelerek parklanma yapıp yolcularını indireceklerdir. Ziyaretçiler güvenlikleri açısından yaya ulaşım güzergahı olarak belirlediğimiz levhalarda yönlendirilen setlerin üzerlerini kullanarak şenlik alanına ulaşabileceklerdir. Sağlık yönünden problemi olan misafirlerimiz için 16.00-18.00 saatleri ve arasında Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce Papazoğlu mevkiinden şenlik alanına servis hizmeti verilecektir. Yine Hilly otel kavşağı üzerinden 1 no’lu güzergahı kullanacak otobüslerle gelecek  ziyaretçiler Ek’li krokide 2 numara ile gösterilen ücretsiz otobüs park alanına gelerek parklanma yapıp yolcularını indireceklerdir. Daha sonra şenlik alanına yaya olarak Kanuni köprüsünden giriş yapacak ve çıkışta ise Belediye Başkanlığımız tarafından yaptırılan köprüden yaya olarak şenlik alanından ayrılacaklardır.

1 Nolu Güzergah Otobandan gelecekler: Otoban Kavşağı- Süloğlu yolu sok. Hilly Otel kavşağı- Doruk Cad.- Tekkekapı Caddesi üzeri Sag Taraf  Ek’li Kroki 2 Numaralı zorunlu otobüs park planını kullanılacaktır. Park kapasitesini aşan Otobüsler Acı Çeşme Mezarlı önünde parklandırılacaklardır.

2 Nolu Güzergah D-100 Karayolun üzerinden ve Yeni Yerleşim Bölgesi Civarı Otellerden Gelecekler: ATATÜRK BULVARI’nı kullanarak- ERASTA Kavşağı (DSİ Kavşağı)– Ordu Evi Kavşağı ve Ziraat Bankası Kavşağı üzerinden Kapıkule istikametine devam ederek Gazimihal köprüsüne girmeden sağ tarafta bulunan Saraçhane Set Boyu Sokak üzerinden Ek’teki krokide gösterilen 1 No’lu zorunlu otobüs park alanında otobüs parklanması, yolcu indirme ve bindirmesi yapacaklardır.

3 Nolu Güzergah Şehir Merkezinden, Karaağaç ve Kapıkule Mevkiinden Gelecekler: Karaağaç Mevkiinden Gelecek Araçlar; Mehmet Müezzinoğlu Köprüsünden Şehir Merkezi İstikametine doğru çıkış yaparak Tunca Nehri Köprüsü Bitiminde Sol tarafta bulunan Saraçhane Set Boyu Sokak üzerinden Ek’teki Krokide gösterilen 1 No’lu zorunlu otobüs park alanında otobüs parklanması, yolcu indirme ve bindirmesi yapacaklardır. Kapıkule İstikametinden Gelen araçlar; Tunca Nehri köprüsü bitiminde sol tarafta bulunan Saraçhane Set Boyu Sokak üzerinden Ek’teki krokide gösterilen 1 No’lu zorunlu otobüs park alanında otobüs parklanması, yolcu indirme ve bindirmesi yapacaklardır.

4 Nolu Güzergah Şehir Merkezinden, Güney Çevre Yolundan Gelecekler; Olin Kavşağı İriş Sokak-Sedde Yolu Sok istikametinden Atatürk Bulvarını Karşıya geçerek (Şehir Merkezi ve Kapıkule İstikameti  Kullanılmayacak) Set Boyu Sokak üzerinden Ek’teki krokide gösterilen 1 No’lu zorunlu otobüs park alanında otobüs parklanması, yolcu indirme ve bindirmesi yapacaklardır.

Güzergahları bilgisayarınıza indirmek için lütfen tıklayın