Kakava Ateşini Roman Başkan yaktı

2014-05-06 12:53:00
Kakava Ateşini Roman Başkan yaktı
Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi'nde yakılan ateşle başladı. Bu yıl ilk defa Edirne'de bir ilk yaşandı ve Kakava ateşini Roman bir Belediye Başkan vekili olan Erkan Makas yaktı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Kakava Hıdrellez Şenlikleri, ateş yakılmasıyla devam etti. Kakava ateşini Edirne Valisi Hasan Duruer, Tugay Komutanı Tuğgenaral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan Makas birlikte yaktı. Kakava ateşinin yakılmasının ardından Romanlar ateşin başında dans etti. Şenlikler için Edirne’ye gelen Japon turistler de Romanlarla birlikte davul zurna eşliğinde göbek attı. Ünlü oyuncu Nebahat Çehre, ateşin yanında güvenlik amacıyla duran itfaiye aracının üzerinden ateşin başında dans edenleri izledi. Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan Makas, “Buradan dünyaya mesaj veriyoruz. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer Avrupa’daki ülkelere örnek olmasını diliyoruz” derken, Çeribaşı Fikri Ocak ise, "Kakava demek bahara, yaza çıkmak demek. İnsanlara mutluluk, sevgi ve şefkatlik getirir" diye konuştu. Konuşmaların ardından Edirneliler ve turistler, Edirne Belediye Bandosu, 22 Nefes ve Davul Şov'un gösterilerini izlediler. Kutlamalar akşam Balık Ayhan'ın konseriyle gece geç saatlere kadar Sarayiçinde devam etti.   Diğer Fotoğraflar için tıklayınız....