İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEYE DEVAM

Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’de Litvanya Hükümeti Merkezi Proje Yönetim Ajansı tarafından uygulanan “Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi” projesinde hem pilot belediye hem de gözlemci belediye oldu.

2023-01-11 11:36:14
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEYE DEVAM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi Takım Lideri Daiva Matoniene, Proje Asistanı İlknur Şahin ve Marmara Belediyeler Birliği Dış İlişkiler ve Projeler Kıdemli Uzmanı Özge Sivrikaya ile Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda bir araya geldi.

Batı Balkanlar ve Türkiye’de, Belediye Başkanları Sözleşmesi'nin enerji ve iklim hedefleri kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesine destek olacak, belediyelerin ulusal planlamadaki varlıklarını güçlendirmelerini sağlayacak bu projede Edirne Belediyesi, hem Türkiye’deki pilot illerden biri oldu hem de gözlemci belediye olarak projede yer aldı.

2023 yılında Marmara Belediyeler Birliği ile hayata geçirilecek olan proje kapsamında sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) hazırlık aşamalarında, azaltım ve uyum eylemlerinin uygulanmasında, dış fonlar hakkında bilgi paylaşımında kapasite artışı için teknik destek verilecek. SECAP yazma ve eylemleri uygulama kapasitelerinin artırılması amaçlanacak.

İklim değişikliğinden bütün dünyanın etkilendiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu konuda bütün dünyanın ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Başkan Gürkan, “Bu konuda sizlerle işbirliği yapacak, sizlerin çizdiği yolda, haritada beraber yürümeye kararlıyız” dedi.

Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi Takım Lideri Daiva Matoniene de “İklimin ve iklim değişikliğinin sınırları yok. Hepimiz birlikte çalışmak zorundayız. Bu konuda bir araya geldiğimiz de çok daha etkili sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.