İÇME SUYU İSALE HATTINDAKİ ARIZA GİDERİLDİ

Edirne şehir merkezine Kayalı Barajı’ndan içme suyu sağlayan ana isale hattında Pazar günü meydana gelen arıza ekiplerin gece-gündüz çalışmalarıyla giderildi ve Pazartesi sabahı şehre yeniden su verilmeye başlandı.

2023-01-09 10:09:16
İÇME SUYU İSALE HATTINDAKİ ARIZA GİDERİLDİ

Pazar günü öğlen saatlerinde Kayalı Barajı ile Edirne Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi arasındaki isale hattının Hacıumur Köyü yakınlarındaki bölümünden geçen bin milimetre çaplı çelik su borusunda arıza meydana geldi. Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri arızanın olduğu alanda çalışma başlattı. Şehre su sağlayan isale hattı olması nedeniyle, arızanın olduğu alanı kazan ekipler daha sonra hattaki suyun boşaltılmasını gerçekleştirerek, kırılan borunun kesimini gerçekleştirdi.

Bu arada şehir şebeke suyu bir süre sonra mevcut depolarda da boşaldığından, şehir genelinde su kesintisi yaşandı.

Pazar günü öğlen saatlerinde başlatılan çalışmalar gece çalışması da yapılarak Pazartesi sabahı tamamlandı. Gece soğuk havada ekipler bir yandan çalışırken, bir yandan da ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, arızanın olduğu alanın tarlalık olması ve arızanın meydana geldiği boru hattının tüm çalışmalar için boşaltılması gerektiğinden zamanın uzadığını belirterek, “Suyun boşaltılmasının ardından arızalı kısım kaynak ve diğer ekipmanlarla çıkartıldı. Ardından bu alana yeni çelik borunun kaynakla montajı yapıldı. Pazartesi sabahı saat 10.00’da çalışmalar tamamlandı ve şebekeye tekrar su verildi. Ancak geçen sürede şebeke suyu mevcut depolarımızda da boşaldığından, yeni suyun şebekeye dolması da belirli bir zaman alacak” şeklinde konuştu.